Raijmakers zelfs niet fit de reddende engel

NIEUWKUIJK – In de absolute slotfase draaide Nieuwkuijk zondag een achterstand om tegen Alem, dat zichzelf al rijk rekende en bijna in de finale van de nacompetitie zag staan. Eerst waaide een voorzet van Mitchel Fitters binnen en daarna werd – niet voor het eerst – Max Raijmakers de reddende engel. “Geen bal goed geraakt, tot twee minuten voor tijd.”

Raijmakers tobt al sinds november met een scheurtje in de patellapees. “Eigenlijk is het nog niet helemaal hersteld, maar zolang ik fit genoeg ben om mijn team te helpen, wil ik wel voor die twee nacompetitiewedstrijden met pijn voetballen”, vertelt de goalgetter die Nieuwkuijk dit seizoen zo gemist heeft. Maandenlang moest hij toekijken, maar zondag deed hij – om dat het moest – het laatste halfuurtje weer mee. “Ik heb echt geen bal goed geraakt, behalve eentje die twee minuten voor tijd binnen viel”, lacht Raijmakers.

Hij hielp daarmee Nieuwkuijk door het oog van de naald. “Zeg dat wel. De gelukkigste heeft denk ik gewonnen. Na de eerste twintig minuten konden we met 2-0 voor staan. Toen kregen we dotten van kansen, maar er werd niks benut. Daarna kreeg Alem een overwicht tot een kwartier voor tijd. In de slotfase konden wij er nog een paar mooie kansen uit persen. Gelukkig maakten we er alsnog twee.”

Moet lukken
Dankzij de moeizame 3-2 overwinning plaatst Nieuwkuijk zich voor de nacompetitiefinale, waarin het zondag om een plaats in de 3e klasse gaat strijden met SC Hoge Vucht (het vroegere Barça) uit Breda. “Of dat ook gaat lukken? Dat is lastig te zeggen, ik ken de ploeg niet. Via-via heb ik wel gehoord dat hun spits een aardig balletje kan trappen”, aldus Raijmakers. Wat dat betreft staan de ploegen gelijk, want ook Nieuwkuijk beschikt – mits fit – over een goede middenvoor. Hij lacht om die opmerking. En voegt daar met een knipoog aan toe: “Echt fit zal ik niet zijn, maar een half uurtje moet weer lukken.”

Meer foto’s van Nieuwkuijk – Alem via deze link.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie