De Wijs (16) helpt Nieuwkuijk bij handhaving

NIEUWKUIJK – In de allesbeslissende nacompetitiefinale walste Nieuwkuijk gisteren met 0-6 over SC Hoge Vucht heen. De opvallend ruime cijfers zorgen ervoor dat de club ook volgend seizoen derdeklasser is. En dat de Nieuwkuijkse talenten zich op dat niveau kunnen ontwikkelen. Onder hen Miquel de Wijs, die met zijn 16 jaar een belangrijke bijdrage had.

Pas een week of vijf kan hij rekenen op een basisplek. Toch heeft De Wijs ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat ervaring met het spelen tegen volwassen voetballers. “Ik train al het hele seizoen op maandag met de JO17-1 en op dinsdag en donderdag met het 1e”, vertelt hij. “Op zaterdag speel ik dan met de B en zondag zit ik meestal op de bank bij het eerste. De keren dat ik daar in de basis stond, mocht ik op zaterdag niet voetballen.”

De jonge middenvelder heeft het naar zijn zin in de hoofdmacht van zijn club. “Het is super gezellig in het team. Er hangt een goede sfeer en het is ook wel leuk om samen met je broer in een team te zitten”, vindt hij. Brent (23), zeven jaar ouder, is er alleen de laatste weken niet bij. “Die heeft z’n hand gebroken, uit tegen RKDVC”, weet Miquel, die zelf juist wél in de basis kwam. “Ik had niet verwacht dat het de laatste weken zo goed zou gaan en het zo zou lopen. Mooi dat ik mee mocht doen in de nacompetitie.”

Mooi feestje
Niet alleen met zijn eigen inbreng, maar ook zeker met het resultaat van de seizoensverlenging is de jongste De Wijs tevreden: “Hartstikke mooi dat we erin zijn gebleven. Vorige week was het al eigenlijk wel extra mooi, omdat we toen in de laatste minuten wonnen. Maar om de nacompetitie dan af te sluiten met een 6-0 overwinning, dat is wel echt top. Het was ook een mooi feestje gisteravond.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie