‘Niemand vertrekt en tweede elftal terug’

ROSMALEN – Niet voor het eerst heeft Maliskamp een wisselvallig seizoen achter de rug. De vierdeklasser wisselde aardige wedstrijden en prima resultaten af met dramatische optredens, die beter snel konden worden vergeten. De Malis kwam al met al tekort om een rol van betekenis te spelen. We kijken terug en vooruit met Dennis Schulte.

Eigenlijk liep Maliskamp continu achter de feiten aan, begint de controleur het gesprek: “We begonnen slecht aan de competitie, waardoor we niet echt mee konden doen voor de prijzen. Naarmate het seizoen vorderde raakten we wel steeds wat meer op elkaar ingespeeld. Daardoor pakten we ook wat meer punten. Zeker thuis waren we afgelopen jaar heel sterk. Geen enkele club komt met plezier naar Maliskamp.”

Dat Maliskamp het lange tijd zonder haar teruggekeerde topschutter moest doen , zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan de wisselvallige resultaten. “Die hebben we zeker gemist”, zegt Schute over het geregeld ontbreken van Günther van Meurs wegens blessures. “Die maakte veel doelpunten, dus altijd balen als je topscorer uitvalt. We hebben het gelukkig redelijk kunnen opvangen, maar helaas speelden we de laatste wedstrijden bijna nergens meer voor.”

Knieblessure
Persoonlijk was het ook niet bepaald het seizoen van de 24-jarige middenvelder. “Ik heb zelf ook vijf maanden aan de kant gezeten met een blessure aan m’n knie. Pas de laatste zes wedstrijden was ik er weer bij.” Volgend seizoen hoopt Schulte fit te starten en dat te blijven. “Dan moeten we vanaf het begin knallen. Iedereen blijft bij Maliskamp en er komt niet veel bij. Echt mooi dat niemand vertrekt, we beginnen steeds meer een team te worden.”

Tweede elftal
Afgelopen seizoen moest nog voor de competitiestart de stekker uit het tweede elftal getrokken worden, maar Maliskamp beschikt volgend seizoen weer over een extra selectieteam. “Heel belangrijk dat dat er weer komt”, vindt Schute. “Dan blijft iedereen tenminste scherp. Eventuele blessures zijn wat makkelijker op te vangen en er komt genoeg jeugd door.” Aan een schot voor de boeg waagt hij zich nog niet: “We hebben nog geen echte doelstelling afgesproken voor volgend jaar. Het zal natuurlijk ook afhankelijk zijn van de indeling. Laten we hopen op een aantal mooie tegenstanders als OSC’45, Wilhelmina, RKKSV, DSC, Alem, Hedel en CHC.”

Foto: Jean-Marc van der Els
Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie