Ronald Vrolijk via assistent toch weer speler

DEN BOSCH – Ronald Vrolijk zou het voetballen eigenlijk voor gezien houden, maar blijft nu toch betrokken bij het eerste elftal van CHC. De voormalig middenvelder wordt niet alleen de nieuwe rechterhand van Fatah Hadouir, maar blijft – na zijn maandenlange schorsing – ook inzetbaar als speler. “Komend seizoen moet het wél gebeuren.”

“Het is eigenlijk wel mooi geweest voor me”, zei Vrolijk nog niet zo lang geleden. “Het is tijd voor andere dingen. Ik ga volgend seizoen beginnen met mijn trainerscursus en word dan assistent. Ik kan het niet missen, nee. Het spelletje is te leuk. Mijn zoon voetbalt ook, bij TGG onder 14, dus ik zal altijd wel aan de zijlijn staan”, aldus de speler die tot en met zijn 37e de motor op het middenveld was, bij jarenlang RKJVV en afgelopen seizoen CHC.

Aangezien Arthur Hoyer naar BVV vertrekt, kwam de plek naast Hadouir vrij. “Fatah kwam met de vraag of ik z’n assistent wilde worden, in combinatie met m’n cursus”, aldus Vrolijk. “Die cursus wilde ik sowieso wel doen, maar ik wist niet wanneer of hoe. Nu ik de mogelijkheid kreeg van CHC om het te doen, besloot ik die dus maar meteen te pakken.”

Aansluiten
Vrolijk had het einde van afgelopen seizoen liefst anders gezien, vertelt hij nu: “Ik had nog graag een kampioenschap of promotie meegepikt in m’n laatste seizoen. Maar helaas werd het niks. We hebben nog geen periode gepakt, overal op doelsaldo naast gegrepen.” Waar hij niet naast greep was de rode kaart die hij in de slotfase van de competitie pakte. “Daarvoor kreeg ik een schorsing die tot november zal duren. Ik kan tot die tijd niks doen als trainer of speler, dus heb ik nu met Fatah afgesproken dat ik fit blijf en dan vanaf november aansluit bij de groep. Als speler. Want waar het afgelopen seizoen niet is gelukt om kampioen te worden, is het de bedoeling om dat nu wel te bewerkstelligen.”

Foto: Gerald van Zanten
Dit bericht is geplaatst in CHC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie