Brent de Wijs hoopt op betere tijden

NIEUWKUIJK – Het was een seizoen van uitersten voor Brent de Wijs. Vijf keer scoren in een wedstrijd en clubtopscorer worden, maar ook het seizoen beginnen én eindigen met een blessure en bijna degraderen. De mannetjesputter uit Nieuwkuijk hoopt snel op betere tijden. 073voetbal sprak hem over afgelopen jaar en kijkt samen met hem alvast vooruit.

Wanneer we onze eerste vraag stellen, of hij zijn plaats kwijt is aan zijn 16-jarige broertje, begint de oudste van de broers De Wijs direct hardop te lachen. “Miquel heeft het in de tussentijd heel goed gedaan op mijn positie, dat sowieso. Maar we gaan het zien volgend seizoen. Ik vind het alleen maar mooi dat hij bij de selectie zit.”

Het tekent de mentaliteit binnen de dorpsclub; niet lullen maar poetsen en samen strijden voor de punten. Afgelopen seizoen lukte dat niet vaak genoeg, naar De Wijs’ mening. Via de nacompetitie moest Nieuwkuijk het vege lijf redden. In het nieuwe seizoen hoopt de middenvelder, met een nagenoeg gelijke spelersgroep, op meer succes. “Sven Janssen komt terug van Haarsteeg en Maikel Kivits maakt de omgekeerde weg. Verder gaat Roel van Leeuwen lager voetballen en meer verandert er niet”, zo weet hij.

De Wijs hoopt ook persoonlijk op een beter seizoen: “Ik heb wel wat goals gemaakt, maar dat komt ook omdat ik de penalty’s voortaan mag nemen. Ik begon dit seizoen met een blessure, waardoor ik de eerste paar duels moest missen. En vier weken voor de laatste competitiewedstrijd brak ik mijn hand. Daardoor kon ik dus de slotfase van het seizoen en ook de nacompetitie niet meer meedoen. Het gebeurde overigens in een botsing met Daan Dekkers, de keeper van RKDVC, die in de jeugd altijd bij mij in het team zat bij Nieuwkuijk. Hij is ook een hele goede vriend van me.”

Onderin bungelen
Volgend seizoen wil ‘Brutus‘, zoals hij door zijn teamgenoten liefkozend wordt genoemd, dat Nieuwkuijk niet weer heel het seizoen onderin bungelt. “En wat minder blessures in de selectie zou ook wel fijn zijn. En zelf een keer een jaar zonder blessures ook. Vraag ik nogal wat? Tja, We hebben afgelopen seizoen gewoon veel pech gehad. Hopelijk zit het volgend seizoen een beetje mee. Het natuurlijk moeilijk om nu te zeggen wat er dan mogelijk is, want ik weet niet hoe sterk de competitie wordt. Maar het linkerrijtje zou mooi zijn.”

Foto: Marcel Stupers
Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie