Elf vragen aan… Mike van Lijssel

SINT MICHIELSGESTEL – Na mooie jaren bij FC Den Bosch en Schijndel is Mike van Lijssel alweer vier jaar terug op sportpark Zegenwerp. Daar hoopt hij de komende seizoenen met SCG’18 grote successen te behalen. Voor het zover is, geniet hij even van de zomerstop en beantwoordde hij daarin onze inmiddels traditionele elf vragen.

Naam: Mike van Lijssel.
Geboren: 8 januari 1996 in Sint-Michielsgestel.
Club(s): FC Den Bosch en Schijndel. Sinds 2014 weer terug bij Sint-Michielsgestel.
Positie: Ik heb een tijdje op het middenveld gespeeld, maar sinds dit seizoen sta ik weer achterin als centrale verdediger, waar ik ook het fijnste speel.
Dagelijks leven: Ik ben woonachtig in Sint-Michielsgestel, heb een eigen stucadoorsbedrijf, samen met mijn vader, en naast het voetbal hou ik ervan om wel eens te fitnessen en wat biertjes met m’n vrienden te pakken.

  1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn denk ik mijn verdedigende kwaliteiten, snelheid en kracht. Wat ik moet verbeteren is het coachen het sturen of wegzetten van medespelers.
  2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurgras. Wij spelen zelf op kunstgras, wat ik op dit niveau wel beter vind.
  3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb niet echt een voorkeur. Zolang het maar bij het tenue past.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het rood-wit van Ajax en als ik een sportpark moet kiezen, zou ik ook De Toekomst zeggen.
  5. Mooiste voetbalmoment: Dat is toch wel met FC Den Bosch op De Toekomst mogen voetballen. Daar kijk je je ogen uit en zeker als Ajacied.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb een zuivere akka-panna tegen gehad, uit bij FC Uden. Daar wordt nu nog over gepraat.
  7. Opvallendste teamgenoot: Kyle Pijnappels. Een mooi voorbeeld is toch dat hij uit bij Den Dungen twee keer scoorde, zichzelf in de rust liet wisselen in verband met buikpijn en vervolgens in de kantine het meeste zoop van iedereen.
  8. Voetbalhumor: De trainer gaf in de bespreking een keer aan dat we ‘va-banque‘ gingen spelen. Veel spelers wisten alleen niet wat dat betekende. Je zag het aan de verbaasde gezichten. Nu kan er goed om gelachen worden en heet het binnen het team ‘Vanbanski’.
  9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden met het eerste elftal van SCG’18.
  10. Beste speler uit de regio: In onze competitie denk ik aan Martin de Laat. Die draaide een goed seizoen bij Zwaluw en is een lastig te verdedigen spits. In de regio kies ik voor Sven Blummel, een maat van me. Ik heb er in zijn tijd bij PSV tegen gevoetbald en bij Schijndel samen mee gespeeld. Sven is een snelle buitenspeler met veel techniek, die afgelopen seizoen bij FC Den Bosch aardig wat goaltjes in de Jupiler League meepikte.
  11. Opvallendste regioclub: Avanti’31 heeft het onverwacht heel goed gedaan. Ik had niet verwacht dat ze zo hoog zouden eindigen.
    Hopelijk kunnen wij komend seizoen een mooie start met SCG’18 maken.

Geef een reactie