Dave Tausch hangt handschoenen aan de wilgen

NIEUWKUIJK – Vanavond start derdeklasser Nieuwkuijk met het nieuwe voetbalseizoen. Opvallende afwezige zal bij die eerste training van de selectie Dave Tausch zijn. De excentrieke doelman heeft zijn handschoenen al op 27-jarige leeftijd al aan de wilgen gehangen. “Ik ga doelpunten maken in het 4e”, verzekert hij uw reporter van 073voetbal.

In de tweede helft van afgelopen seizoen verloor Tausch, na een rode kaart tegen BMC, zijn plek onder de lat. “Op zich wel terecht, want Reno (van Engelen, red.) deed het ook prima. Maar het was ook jammer, want op dat moment speelde ik zelf ook wel lekker”, zegt hij. Tausch keepte nog wel een aantal keer wegens een blessure en schorsingen van zijn concurrent, maar die tijd is nu voorbij: “Ik heb 10 jaar in de selectie gespeeld, waarvan 9 jaar in de basis bij het eerste, maar nu is het mooi geweest. Ik stop met keepen en ga mooi een balletje trappen in het vierde.”

Nu zijn zoon Jax – bijna 1 – wat ouder wordt, wil Tausch zich daar iets meer op gaan richten. “Ik heb het altijd al druk met het café (De Pul, red.) en werk ook nog gewoon fulltime, in de facilitaire dienst bij Jeans Centre. Nee, ik ben eigenlijk niet zoveel thuis. Daarom ben ik ook gestopt. Nu kan ik het doordeweeks gewoon wat rustiger aan doen. En wat meer georganiseerde Enduro-ritten (crossmotor met kenteken, red.) gaan rijden.”

Veel te fanatiek
Tausch verwacht dat de 3e klasse, waarin Nieuwkuijk zich ternauwernood via de nacompetitie handhaafde, weer een hele mooie competitie wordt. “Ik zal zeker veel gaan kijken met mijn zoontje. Ik verwacht ook dat de jongens nu eerder veilig zijn. Ze hebben een leuk team, waar nog veel rek ik zit.”

Zelf gaat ie voortaan met het 4e op zondagochtend de wei in. Maar niet meer als doelman. “Ik ben nog veel te fanatiek om te gaan keepen in een lager elftal. Ik ga voetballen, want dan ben ik ook maar gewoon een koekert, haha. Of ik in de spits terecht kom? Dat weet ik nog niet, maar die kans is zeker aanwezig. Ik heb met Mitchel Fitters al een weddenschap voor een kratje bier; dat ik er minstens 15 ga maken.”

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie