BMC moet Van Doremalen voorlopig missen

BERLICUM – Het zou het vierde jaar bij de A-selectie van BMC worden voor Bram van Doremalen. Tot een een gebroken kuitbeen roet in het eten gooide voor de 21-jarige verdediger uit Berlicum. Hij eindigde een oefenwedstrijd tegen Den Dungen op een brancard en moest laat op de avond nog geholpen worden in het ziekenhuis.

Als tweede jaars A-speler stond Van Doremalen, toen hij nog maar 18 jaar was, al vast in het eerste elftal van BMC. De laatste seizoenen speelde hij voornamelijk centraal achterin. “Omdat ik met mijn snelheid en inzicht veel kan onderscheppen”, verklaart hij. “Daarnaast is mijn opbouw, crossbal en dribbel sterk.” Een aderlating dus voor BMC, dat het voorlopig zonder de jonge Berlicummer moet doen. “Ik lig er nog wel even uit”, baalt hij. “Op 11 oktober mag het gips eraf daarna wacht nog een tijdje revalideren. Ik hoop voor de winterstop al terug te keren, maar we zullen het snel genoeg merken.”

Uitgerekend in het seizoen waarin BMC moet gaan oogsten, staat Van Doremalen dus hoe dan ook een hele poos buitenspel. “Dat is wel jammer, inderdaad. En er zijn helaas meerdere spelers nog niet helemaal fit. Naast mij liggen ook Randy (van Heijnsbergen, red.), Bart (van Heijningen, red.) en Richard (de Laat, red.) eruit. Joost (Mathijssen, red.) is op z’n weg terug. Het is te hopen dat iedereen er snel weer bij is.”

Promoveren
Dit jaar zijn er amper nieuwe gezichten bij het eerste elftal. Heel wat anders dan vorig seizoen, toen BMC een flink kwaliteitsinjectie kreeg. “Vanuit de A1 en vooral door spelers die terugkwamen. Ik had wel verwacht dat we de top-3 konden halen met de selectie die we hadden en dat is ook gebeurd. Jammer genoeg zijn we niet gepromoveerd. Dit jaar is het zeker de bedoeling om wél te promoveren. Daar hebben we ook absoluut genoeg kwaliteit voor. Ik hoop weer minimaal op een periode, maar het kampioenschap zou natuurlijk het mooiste zijn”, besluit Van Doremalen.

Geef een reactie