Er zat volgens Dibbets meer in tegen ADO

ROSMALEN – Wat als de ontsnapte Diego Meerveld de bal nog geen twee minuten na de aftrap achter doelman Robert Zwinkels had geschoten? OJC Rosmalen zal het nooit weten. Het bleef bij die ene reuzenkans aan het begin van de bekerwedstrijd en de amateurclub verloor met 0-6 van ADO Den Haag. We kijken terug op een speciale dag met Jesse Dibbets.

OJC begon goed tegen de eredivisionist, vindt de aanvallende middenvelder: “De eerste twintig minuten was het best aardig. Met als hoogtepunt natuurlijk die grote kans voor Diego. Normaal zou die hem altijd binnenschieten, maar nu was het misschien net te vroeg in de wedstrijd. Wat als het wel raak was geweest? Dan hadden we het Den Haag in ieder geval heel moeilijk gemaakt. Ik zeg niet dat we dan doorgingen, maar dan was sowieso het OJC-publiek er achter gaan staan en werd het voor hen toch een stuk lastiger.”

Maar zover kwam het niet. ADO kon de wedstrijd zelfs al vrij vroeg beslissen. Halverwege de eerste helft scoorden Abdenasser El Khayati en Tomás Necid binnen een minuut en daarmee waren de Rosmalense wapens vrijwel direct onschadelijk gemaakt. “Het was vooral veel verdedigen”, geeft Dibbets toe. “Jammer van die vrije trap en meteen daarna de 0-2. Dan wordt het heel moeilijk. Zeker als er dan ook nog een 0-3 (fraai doelpunt van Tom Beugelsdijk, red.) bij komt voor rust. Dan voel je je helemaal klote. Wel mooi voor ons dat het in groten getale opgekomen publiek ons bleef steunen. Dat merkten we als spelers wel.”

Verschil meevallen
Na rust wist OJC dat het wel gespeeld was. “We hebben nog geprobeerd alles te geven, maar een eretreffer zat er helaas niet in”, aldus Dibbets. “Achteraf hebben we redelijk gepresteerd. Na de kans van Diego hebben we er vrijwel geen meer gehad, maar toch zat er voor mijn gevoel meer in. Kijk, ik zeg niet dat we gewonnen hadden. Maar nu is het 0-6. Ik denk dat zij op basis van snelheid, conditie en fysiek hebben gewonnen. Maar verder vond ik het verschil meevallen. We hadden het OJC-publiek wel wat meer willen geven dan dit.”

Samenvatting OJC Rosmalen – ADO Den Haag via deze link (Fox Sports).

Foto: Frank van Engelen
Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie