Uluman baalt niet teveel van klutsgoaltjes

ENGELEN – Als enige club in de 3e klasse C behaalde FC Engelen tot nu toe 6 punten uit de eerste 2 competitiewedstrijden. Volkomen terecht staat zijn team bovenaan, volgens doelman Recep Uluman: “We spelen gewoon goed voetbal. Het geheim van Engelen? Iedereen is gewend aan elkaar en we weten van elkaar wat we kunnen.”

Vorige week won de derdeklasser al met 4-2 van Taxandria en gisteren kwam daar ternauwernood een 3-4 overwinning bij SVSSS bij. Het was good old Anthony Lurling (41) die in de extra tijd de winnende binnenstifte. “Die is nog steeds goud waard”, bevestigt de negentien jaar jongere Uluman. “Maar dat geldt niet alleen voor Anthony, maar voor het hele elftal. We doen het allemaal samen en dat geeft resultaat.”

Sinds anderhalf jaar verdedigt de broer van voormalig Engelen-topschutter Yasin (inmiddels Real Lunet) het doel van de paarshemden. “Ik kwam hier drie jaar geleden binnen, heb daarvoor altijd bij CHC gespeeld”, legt hij uit. “Ik moest destijds een stap maken om verder te groeien en dat heb ik zeker gedaan. Het eerste jaar was ik nieuw en kreeg een jeugdkeeper de voorkeur. Begrijpelijk. Maar het jaar erop heb ik de plek onder de lat veroverd.”

Klutsgoaltjes
Trainer Ron Schrier heeft van zijn ploeg een geoliede machine gemaakt. Dit seizoen gaat het gewoon door met waar het vorig jaar was geëindigd. Al twee keer produceerde Engelen 4 doelpunten, maar de ploeg incasseerde ook al 5 tegengoals. “Dat is voor mij als keeper teveel”, vindt Uluman. “Maar het zijn helaas allemaal klutsgoaltjes, dat maakt het extra jammer.” Al teveel wil hij er echter niet om treuren: “We staan terecht bovenaan en die lijn gaan we zeker doortrekken.”

Geef een reactie