073 Cup wil openen met twintig teams

DEN BOSCH – De eerste overleggen zijn gevoerd, een nieuwe stichting is opgericht en deze week werden twintig regioclubs officieel uitgenodigd om zich in te schrijven voor de eerste editie. De 073 Cup, het nieuwe zaalvoetbaltoernooi in de winterstop, gaat er echt van komen. Op 27, 29 en 30 december vindt het plaats in sporthal De Hazelaar.

Zie ook: Nieuw (zaalvoetbal)evenement: 073 Cup (23-04-’18)

De organisatie van het aloude Den Bosch 800-toernooi besloot, mede wegens teruglopend animo, de handdoek in de ring te gooien. Een aantal enthousiaste liefhebbers haakte daar op in en wil het traditionele zaalvoetbaltoernooi in de winterperiode weer nieuw leven inblazen. Met een andere naam, locatie, deelnemersveld, opzet en organisatie moet het weer uitgroeien tot een jaarlijkse happening van formaat.

De twintig teams die in het voorjaar, tijdens een informele inventarisatie, hun interesse kenbaar maakten, zijn deze week officieel uitgenodigd om deel te nemen. Verenigingen die de afgelopen jaren deelnamen aan de Meierij Cup zijn niet aangeschreven, maar desondanks hoopt de 073 Cup op een mooie mix van stads- en dorpsclubs. De eerste definitieve aanmeldingen zijn al een feit.

Opzet
Op de eerste avonden (27 en 29 december) worden twee poules van ieder vijf ploegen afgewerkt in de twee zalen die De Hazelaar rijk is. In totaal komen dus tien clubs per avond in actie. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de slotavond (30 december), waarop in één zaal direct met de kwartfinales wordt gestart en zo wordt toegeleefd naar de eindstrijd. Uiteraard zal 073voetbal.nl te zijner tijd verslag doen van de het spektakel en ook in aanloop naar het toernooi informeren over de voorbereidingen.

Dit bericht is geplaatst in 073 Cup. Bookmark de permalink.

Geef een reactie