Maliskamp met 6 broers tegen ‘kampioen’

ROSMALEN – Een speciaal moment in het hedendaagse voetbal, afgelopen zondag bij de wedstrijdselectie van Maliskamp. Zes broers, uit drie verschillende gezinnen, stonden aan de aftrap bij de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen DSC. “Dat maak je nergens mee”, reageert Jordy Konings trots. “Wij hebben trouwens tegen de kampioen gespeeld.”

Zes van de elf spelers aan Maliskamp-zijde stonden met een broer binnen de lijnen. “Al langer maken we alle zes deel uit van de selectie, maar dit was de eerste keer dat we allemaal in de basis speelden”, verklaart Konings, die samen met broer Jari een derde van het unieke zestal vormde. Kilian en Ravi van Schijndel en Dennis en Stijn Schulte maakten de speciale gebeurtenis compleet. “Zeg maar waar je dat nog meer meemaakt?”

Tegen DSC kwam de thuisploeg niet echt aan de bak. “Ze waren op het middenveld en voorin beter dan wij”, vindt de oudste van de gebroeders Konings. “Veel lopende mensen en een aanvoerder die de ballen panklaar legt. Je kan er nu nog niks van zeggen, maar ik denk dat DSC bij de kampioenkandidaten hoort. Ze gaan in ieder geval ver komen.”

Fitter
Zelf speelde Maliskamp met een gehavend elftal. “Er waren maar elf spelers van het eerste beschikbaar. Wij misten er vijf, waaronder onze aanvoerder Ron van Boxtel. Niets ten nadele van deze groep, maar als we compleet waren, dan had er wel meer in gezeten”, denkt Konings. “Met onze nieuwe trainer Willem van den Berg merk ik dat we fitter zijn geworden en meer een groep zijn. Vorige week konden we het tegen Wilhelmina in de laatste twintig minuten nog beslissen in ons voordeel. Dat biedt goede hoop.”

Spiegelen
Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, gaat Maliskamp voor een plaats in het linkerrijtje: “We zitten in een competitie met lastige tegenstanders, maar doen het tegen voetballende ploegen ook beter. Clubs als Alem en SCR hebben de laatste jaar laten zien dat ze bovenin mee kunnen draaien en misschien wel kunnen promoveren. Wij moeten ons daaraan spiegelen en focussen op een top-5 klassering. En wie weet kunnen we dan een periode pakken. We hebben een smalle selectie, zoals je zondag al zag. Maar als we over paar weken weer een volledige selectie hebben, hoeven we van niemand te verliezen.”

Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie