‘Meespelen om de titel is niet echt reëel’

DEN BOSCH – Vrijdagavond vindt in het Sportiom de enige 073-derby in het (landelijke) zaalvoetbal plaats. In de subtop van de Topklasse C nemen DZV/H. vd Biggelaar en Zn. en ZVS/Filias het tegen elkaar op. Aan beide zijden veel bekende, maar ook nieuwe gezichten. Wij spraken erover met kopstukken Mario Marechal en Johan den Otter.

Het vertrek van Younes Hadouir naar FCK/De Hommel is een flinke aderlating voor DZV/Biggelaar. “Maar met het aantrekken van Vlado Petrovic, die komt van ZVG, en met een afwisseling van ervaren spelers en jeugdig talent hopen we toch weer mee te kunnen draaien in de subtop”, vertelt Marechal. “Onze vaste kern, gevormd door Martien en Mathieu de Bekker, Theo Beekmans, Jordy van Dinteren, Angelo Stoove en Jeremy de Fretes, wordt in geval van nood aangevuld met Matthew en Giovanny Maas uit ons twee team. Henrie den Teuling sluit eind november ook weer aan. De selectie is wel eens groter geweest, inderdaad. Maar hopelijk slagen we erin ons doel te bereiken. Dat zou mooi zijn voor de succesvolle coach Johny Spruyt, die na dit seizoen na 30 jaar afscheid neemt.”

Ook bij ZVS vertrok slechts een speler; Mo Gigold voetbalt tegenwoordig bij BE’79, in Berkel-Enschot. “We kampen wel met enkele langdurige blessures”, zegt Den Otter. “Collin van den Bergh en Nick van der Bruggen braken hun been en liggen er voorlopig uit. Na de winterstop keren ze, net als Joep van der Meijden, terug bij de zaalselectie.”

De Gestelnaren versterkten zich met onder meer Thomas Nommensen (keert terug na twee jaar studie), Boyd van Dijk (terug van een zware blessure), Stef Vervloet (Wilhelmina Boys), Daan van Uden (eigen jeugd), reservedoelman Bjarne Bakker (Best Vooruit) en Zwaluw-spits Martin de Laat. Ook keerde Koen Hoek alsnog terug. “Op basis van afgelopen jaar zou meespelen om de titel logisch zijn, maar door het wegvallen van wat basisspelers is dat niet echt reëel. Nacompetitie is wel ons streven”, aldus Den Otter, die (terecht) trots is op wat er de afgelopen jaren is neergezet: “Ondertussen staan zeven jongens uit de eigen opleiding in het eerste en onze club is weer gegroeid. Twee senioren-, een dames- en vijf jeugdteams is behoorlijk voor een dorp als Gestel. Onze JO13 werd afgelopen seizoen zelfs landskampioen.”

Onderuit
Beide ploegen wonnen tot nu toe twee keer en verloren ieder een wedstrijd. DZV/Biggelaar moest het tegen Prinsland doen zonder wisselspelers en kon een 3-4 voorsprong in de laatste tien minuten niet vasthouden (7-4). ZVS ging onderuit in Vlissingen, bij Groene Ster. Vorig seizoen versloegen beide clubs elkaar op vreemde bodem. ZVS won in Den Bosch door doelpunten van Rico de Laat, Gigold, Hoek, Luuk van Loon en Koen van der Zanden (1-5). Het duel in Sint Michielsgestel werd in twee delen afgewerkt. Na treffers van Jordy van Dinteren (2) en Hadouir werd de eerste ontmoeting, met nog een kwartier te gaan, gestaakt wegens commentaar vanaf de ZVS-bank. Gigold en Van der Bruggen brachten de spanning enkele maanden later nog terug, maar DZV won toch met 2-3.

De derby DZV/De Biggelaar – ZVS/Filias begint vrijdag om 21.00 uur in het Sportiom.

Geef een reactie