Ook dit seizoen Naessens Derby Cup

DRUNEN – Wegens succes krijgt de eerste editie van de Willy Naessens Derby Cup dit seizoen een vervolg. Op een speciale ranglijst worden de resultaten van de onderlinge wedstrijden tussen Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC en Vlijmense Boys bijgehouden, om zodoende aan het einde van de jaargang de beste Langstraat-ploeg aan te kunnen wijzen.

Suzan Dorgelo is er tussen de bedrijven door maar druk mee. De initiatiefneemster en drijvende kracht achter de cup sprak voorafgaand aan het seizoen met vertegenwoordigers van alle verenigingen en presenteerde daarbij nieuwe plannen. “Het concept staat als een huis en blijft ongewijzigd”, legt ze uit. “We creëren een competitie binnen de competitie. We houden een aparte ranglijst bij en aan het einde van het seizoen verdelen de clubs, op basis van de eindklassering in dat derbyklassement, een leuk geldbedrag.”

Toch is er dit seizoen meer, maakt Dorgelo duidelijk: “We willen de supporters en sponsors er nog meer bij betrekken. Om die reden gaan de thuisspelende ploegen voorafgaand aan de derby’s, net als vorig jaar al een aantal keer is gedaan, sponsorbijeenkomsten organiseren. En daarnaast is er een nieuwe actie voor bezoekers van de wedstrijden. Wanneer zij over het seizoen verspreid vier keer op de foto gaan met het Willy Naessens-spandoek, dat we ophangen bij de derby’s, en dat delen via Instagram met de hashtag #Naessenscup, maken ze kans op een reis naar een internationale derby als Roma – Lazio, Everton – Liverpool of AC – Inter.”

Betrokkenheid
Net als vorig jaar treffen de vier buurclubs elkaar ook dit seizoen in de 3e klasse C. Reden genoeg voor Dorgelo om het initiatief voort te zetten. “Het is natuurlijk leuk dat onze naam eraan hangt, maar we doen het vooral voor de clubs. Ze kunnen er een mooie bijdrage mee winnen. En wij willen graag de betrokkenheid vergroten en laten zien dat we ze een warm hart toedragen. Bovenal zijn wij gewoon echte voetballiefhebbers.”

Aanstaande zondag start de Willy Naessens Derby Cup met Vlijmense Boys – Haarsteeg. 073voetbal.nl zal na het weekend terugblikken met een van de hoofdrolspelers.

Dit bericht is geplaatst in Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC, Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie