Thom de Looijer, revelatie van de Jantjes

AMMERZODEN – Na de onverwachte promotie spreekt Jan van Arckel ook een niveau hoger vooralsnog een prima woordje mee. Wat heet. De eerste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen en daarmee is de club uit Ammerzoden zelfs gedeeld koploper van de 4e klasse E. We spraken met Thom de Looijer, een van de revelaties van de Jantjes.

Nadat eerder Teisterbanders en RKKSV al met 3-1 werden verslagen, won Jan van Arckel afgelopen zondag ook met 1-2 bij Buren. De Looijer had zo’n sterke start niet verwacht. “Ik weet dat we een elftal hebben dat goed kan voetballen, maar dacht dat we qua fysiek soms net tekort zouden komen. Maar we blijven lekker ons spelletje spelen, waar de tegenstanders het lastig mee hebben.”

De enkele jaren geleden – wel héél vroeg – naar de senioren overgekomen groep jeugdspelers van eigen grond begint inmiddels volwassen te worden, ziet ook de spits van het elftal. “We waren allemaal al vrienden van elkaar, maar na de promotie van vorig jaar is de groep echt hecht geworden. We hebben veel voor elkaar over en iedereen is bereid tot de laatste seconde te knokken.”

Zelf is De Looijer belangrijk met de nodige doelpunten. Vorig jaar maakte hij er in totaal 16 en dit seizoen heeft hij er alweer 4 in liggen. Met de terugkomst van Geert Verhoeven heeft Jan van Arckel daarnaast de beschikking gekregen over een goede meevoetballende keeper, vertelt de 22-jarige aanvaller verder: “Dat helpt bij het spel dat we willen spelen; mooi voetbal. Ook de terugkeer van Luuk Hoogma en Mark Roeters is belangrijk. Met hun ervaring kunnen ze de jonkies mooi helpen. De mix van het team is goed. We hebben spijkerharde verdedigers en spelers die aanvallend het verschil kunnen maken. Het mooie om te zien is ook dat we ook geen angst meer hebben voor een tegenstander en uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Als we dit zo kunnen doorzetten met z’n allen, kan er binnen een leuke tijd nog iets moois gebeuren.”

 

Foto: Thom de Groot
Dit bericht is geplaatst in Jan van Arckel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie