Elf vragen aan… Stef van der Heijden

BERLICUM – Drie keer per week gaat Stef van der Heijden plichtsgetrouw op en neer vanuit Nijmegen naar Berlicum. Daar is immers de voetbalclub gevestigd met wie hij dit seizoen hoge ogen hoopt te gaan gooien. Deze week beantwoordt de rappe buitenspeler, die liever niet kopt omdat zijn haar dan in de war raakt, onze elf vragen.

Naam: Stef van der Heijden.
Geboren: 2 juni 1996 in Berlicum.
Club(s): BMC sinds mijn vijfde.
Positie: Links- of rechtsbuiten.
Dagelijks leven: Ik ben student in Nijmegen en woon daar ook al twee jaar. Ondanks de afstand kom ik iedere dinsdag en donderdag nog steeds naar Berlicum om te trainen. In de weekenden werk ik ook gewoon in mijn geboortedorp en ik voetbal er uiteraard op zondag.

 1. Sterkste/zwakste punt: Plus is mijn versnelling en het uitspelen van mijn tegenstander. Mijn verbeterpunt is dat ik nog meer rendement moet halen uit mijn acties.
 2. Kunst- of natuurgras: Zoals bijna iedere amateurclub tegenwoordig, spelen wij op kunstgras. Dat is ideaal qua onderhoud. Ondanks dat ik het natuurgras mis, is het iedere keer weer verschrikkelijk om op de dramatische natuurgrasvelden te spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Het liefst altijd wit, omdat dat er het beste uit ziet bij onze tenues.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue vind ik ons zwarte uittenue. Dat is mooier dan het thuistenue, dat teveel lijkt op het tenue van de club uit Amsterdam. Het mooiste sportpark vond ik ook altijd dat van BMC, totdat alle bomen gekapt moesten worden voor het aanleggen van het kunstgrasveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie, twee jaar geleden, naar de 3e klasse. Het feest naderhand heeft zeker drie dagen geduurd.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het afscheuren van mijn kruisband vlak voor de nacompetitie met de A1 voor promotie naar de 3e divisie. Hierdoor miste ik ook meteen 7 maanden van mijn eerste officiƫle jaar in de selectie.
 7. Opvallendste teamgenoot: Er zijn er al veel genoemd door teamgenoten van mij binnen deze rubriek. We zijn als afsluiting van afgelopen seizoen naar een festival geweest en aan de hand daarvan kan ik iedereen hier wel noemen. Ik denk dat een van de sterkste punten van onze selectie is dat we met alle 50 spelers een hechte groep vormen, met veel humor en een uitstekende derde helft.
 8. Voetbalhumor: De laatste wedstrijd van afgelopen jaar was tegen Haarsteeg, zowel tegen het eerste als het tweede elftal. We hebben er met twee clubs een mooi feestje van gemaakt waar alles wat een goede derde helft nodig heeft bij kwam kijken. Buikschuiven over bartafels, kannen bier atten en onze worstelaar Sjors van Zoggel had uiteraard ook weer een tegenstander gevonden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Zo hoog mogelijk spelen moet altijd je doel zijn. Ik hoop dat we met dit team gaan promoveren. We hebben er zeker de selectie voor.
 10. Beste speler uit de regio: Het is mooi om te zien dat er veel oud-profs in onze regio komen spelen op het niveau van de 3e klasse. Dat zorgt ervoor dat de rest zich ook aan dat niveau optrekt. De beste directe tegenstander die ik heb gehad is denk ik Frank van der Struijk. Ik ben in ieder geval blij dat hij volgend jaar niet meer bij ons in de competitie speelt.
 11. Opvallendste regioclub: Het seizoen is nog pril en voorspellen is altijd gevaarlijk. De twee clubs die vorig jaar boven ons zijn geƫindigd, spelen niet meer in onze competitie en de nieuwe ploegen ken ik niet. Wel denk ik zeker, naar vorig seizoen kijkend, dat we beter zijn geworden. Ik zou niet tevreden zijn met een derde plaats, waar we afgelopen jaar op eindigde. Tenzij we dan alsnog promoveren uiteraard.

Dit bericht is geplaatst in BMC, Elf vragen aan. Bookmark de permalink.

Geef een reactie