Günther van Meurs ligt mooi op schema

ROSMALEN – Alsof het nooit ophoudt blijft Günther van Meurs (die volgende maand zijn 35e verjaardag viert) de ballen maar in de touwen schieten. Vijf maakte de spits er dit seizoen alweer namens Maliskamp, dat mede daardoor in de subtop van de 4e klasse E bivakkeert. “Het resultaat mag er zijn; 4 wedstrijden, 9 punten. Altijd fijn om zo te starten.”

De sfeer is super bij Maliskamp, vertelt Van Meurs, die weet dat alles valt of staat met de resultaten. “Drie van de vier gewonnen, al twee keer de nul gehouden. Willem (van de Berg, red.) heeft het goed neergezet. Samen met Ronald (van Gemert, red.) staat hij sinds augustus voor de groep en je ziet het elftal groeien en floreren. Het spel kan en moet nog wel beter, want het voetbal is nog niet wat het zijn moet. Maar het gaat uiteindelijk om de punten en we geven weinig weg en zijn uiterst efficiënt.”

Maliskamp versloeg deze competitie achtereenvolgens Wilhelmina, Teisterbanders en RKKSV. Het verloor enkel van DSC. “We hebben helaas een smalle selectie”, waarschuwt Van Meurs. “Daardoor misten we tot nu toe elke week wel basisspelers, vanwege een schorsing, blessure of werk. We weten dat we dat mee blijven maken de rest van het seizoen. Hopelijk wisselt het elkaar een beetje gunstig af, dan kunnen we mooie dingen bereiken. Het zou mooi zijn als we een periode kunnen pakken of bij de eerste vier kunnen eindigen. Of het realistisch is, durf ik nu nog niet te zeggen. De competitie is net pas begonnen. We hebben pas vier wedstrijden gespeeld, hè.”

Op schema
Na een flinke tijd van blessureleed is de goaltjesdief ook weer helemaal fit. Over zijn eigen optredens klinkt hij tevreden: “Ik heb er nu 5 in liggen in de 4 wedstrijden die we hebben gespeeld, dus dat is mooi op schema, zeg maar. Altijd fijn om zo te starten. Voorgaande jaren begonnen we altijd slecht en keken we meteen tegen een achterstand aan.”

Foto: Jean Marc van der Els

Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie