Nieuwkuijk met mes tussen tanden derby in

NIEUWKUIJK – Het gaat vooralsnog, in dit nog prille seizoen, niet zo best met Nieuwkuijk. De derdeklasser mist belangrijke spelers en pakte pas drie punten. Zondag wacht de clash met buurman Haarsteeg, dat wél sterk aan de competitie is begonnen. Stef van Rooij hoopt mee te doen en uiteraard te winnen. “We moeten met het mes tussen de tanden spelen.”

“We begonnen goed aan het seizoen, maar door veel roulatie van spelers op diverse posities loopt het de laatste wedstrijden helaas niet”, legt de 23-jarige Nieuwkuijker uit. “Ik moet er wel bij vermelden dat we van goede tegenstanders (onder meer BVV en FC Engelen, red.) verloren. Hopelijk kunnen de geblesseerden snel weer aansluiten.”

Nieuwkuijk mist simpelweg een lijstje sterkhouders, waardoor het momenteel kwalitatief wat minder is. “Dat is zuur, maar wel de realiteit”, zegt Van Rooij realistisch. Zelf kijkt hij ook al enkele weken toe. “Tegen Zwaluw – die we in het eerste competitieduel versloegen – was ik er nog bij, maar tegen BVV viel ik uit met een bovenbeenblessure. Ik hoop zondag weer fit te zijn, maar dat is nog even afwachten.”

Heel lijstje
De centrale verdediger is lang niet de enige die ontbreekt. “Ook Max (Raijmakers, red.), Roy Rozen, Robin (Parijs, red.), Mitchel (Fitters, red.), Reno (van Engelen, red.) en Rick en Ryan van Buul kampen met blessures. Ja, dat is een heel lijstje. Maar ook zonder deze jongens moeten we resultaat kunnen halen”, vindt Van Rooij. “Er zal zondag uit een ander vaatje moeten worden getapt.”

De derby tegen Haarsteeg wacht dan en dat brengt altijd extra krachten naar boven, weet Van Rooij. “Haarsteeg doet het stiekem best goed en ze hebben al aardig wat punten gepakt. Dat gaat dus een lastige wedstrijd worden. Maar derby’s zijn altijd speciale wedstrijden, dus het kan alle kanten op. Het zou goed zijn voor het zelfvertrouwen als we weer een keer winnen. We moeten sowieso met het mes tussen de tanden spelen.”

Uiteraard is Haarsteeg – Nieuwkuijk belangrijk voor de ranglijst van de 3e klasse C, maar telt de derby ook weer mee in de strijd om de Willy Naessens Derby Cup.

Foto: Piet van Vorstenbosch

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie