FC Den Bosch nog langer in de wacht

DEN BOSCH – Er is nog altijd geen duidelijkheid omtrent de overname van FC Den Bosch door de beoogd nieuwe eigenaar Kakhi Jordania. De licentiecommissie van de KNVB heeft deze week wederom om aanvullende informatie gevraagd, waardoor groen licht opnieuw is uitgesteld. De club verwacht dat de overname gewoon goedgekeurd wordt.

Kort voor de competitiestart werd bekend dat Jordania 99,9% van de door FC Den Bosch uitgegeven aandelen wil overnemen. Sinds dit seizoen zijn er echter nieuwe reglementen, die voorschrijven dat de KNVB een clubovername moet goedkeuren. Jordania is de eerste beoogde eigenaar van een Nederlandse BVO die door een licentiecommissie gescreend wordt. Dit zou acht tot tien weken in beslag nemen, werd drie maanden geleden gezegd.

De licentiecommissie blijkt niet over een nacht ijs te gaan. Een maand terug vroeg zij ook al om aanvullende informatie. Gisteravond werd die besproken, maar opnieuw blijkt men niet over voldoende gegevens te beschikken, zo maakte FC Den Bosch vanavond bekend. Op goedkeuring moet dus nog even gewacht worden, maar de club zegt alle medewerking te verlenen en volop vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Geklommen
FC Den Bosch zit momenteel sportief in de lift. De club won – mede dankzij een legertje, veelal buitenlandse, versterkingen dat werd ingevlogen – de laatste vijf wedstrijden op rij en is op de ranglijst geklommen naar de vierde plaats. Aanstaande maandag speelt de ploeg uit tegen Jong PSV en volgende week vrijdag, 9 november, komt FC Twente op bezoek. Op die dag zal ook de M-Side weer heropend worden.

Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie