RKVSC op zaterdag nog geen groot succes

VELDDRIEL – De overstap naar het zaterdagvoetbal is in de eerste maanden nog niet echt een geweldig succes gebleken voor RKVSC. Het kleine Velddrielse clubje, met slechts drie elftallen, begon nog redelijk in de zaterdag 4e klasse D, maar verloor de laatste drie wedstrijden ruim. “Misschien mogen we ook nog niet teveel verwachten.”

Zie ook: Velddrielse club stapt over naar zaterdagvoetbal (08-02-’18)

Slechts 4 punten uit 6 wedstrijden is de voorlopige opbrengst voor het volledig vernieuwde RKVSC. “Een heel nieuw team, waarvan sommigen een jaar niet hebben gevoetbald”, verduidelijkt Victor van Kessel, die er als een van de weinigen ook vorig jaar al bij was. “Het zit ook niet mee met blessures. Onze assistent-trainer en ex-keeper Herman Bergacker, die bijna 60 jaar oud is, heeft zelfs weer moeten invallen in de spits. Dan valt het niet mee als je uit naar de koploper moet.”

RKVSC verloor met 8-0 bij Groot-Ammers en afgelopen weekend nog met 6-1 bij MVV’58. “Door dat soort wedstrijden, waarbij uit nood ook half-fitte spelers moeten spelen, komen er alleen maar meer blessures bij”, treurt Van Kessel. “In principe hebben we, als iedereen fit is, 20 man. Van vorig jaar zijn Cees de Cock van Delwijnen, Younesse Bouchti, Bennie Kivits, Ferry Kapteijns en ikzelf gebleven. In het kielzog van nieuwe trainer Robert Hooijmans zijn er, voornamelijk uit Den Bosch, zo’n 15 nieuwe spelers bij gekomen. Op papier hebben we een heel aardige selectie, met ook Antwan van Rijn, Dani Pennings, Faouzi Garmat, Guus van Bosbeek, Hamza Bouharrou, Henk Damen, Jhahir Maria, Johnny van den Heuvel, Kobus van den Heuvel, Nabil Moumni, Nasir Belkacem, Peter Noijen, Steven Tijl en de nog niet speelgerechtigde Nick van Bakel.”

De echte Velddrielnaren zijn voornamelijk lager gaan voetballen, legt Van Kessel uit: “In het tweede elftal, dat samen met het derde nog wel op zondag is blijven spelen. De meesten zitten met werk op zaterdag. Maar een team met alleen Velddrielse jongens was ook niet meer te formeren. Er komt geen jeugd door, dus zijn die jongens van buitenaf hard nodig. Dat was ook een belangrijke reden om op zaterdag te gaan spelen. We proberen wat meer onderscheidend te zijn ten opzichte van de meeste clubs in de omgeving.”

Balans
Kwantitatief blijkt het in de praktijk dus geen vetpot. Of RKVSC er ook kwalitatief nog niet echt op vooruit is gegaan, vindt Van Kessel lastig te zeggen. “Er zijn een aantal belangrijke spelers weg, zoals aanvoerder Thijs Goesten (naar DSC, red.) en de topscorer van vorig jaar, Jimmy Floor (naar CHC, red.). Maar we hebben nu ook hele leuke voetballers, die kwalitatief goed zijn. Het is alleen nog steeds zoeken naar de beste balans.”

Er zijn nog 20 wedstrijden om het eerste seizoen op zaterdag kleur te geven. “Uitdagingen zijn er genoeg”, lacht de middenvelder, die de matige start niet zo verrassend vindt. “Ik denk zelf dat de zaterdag 4e klasse van hoger niveau is dan de zondag 5e klasse. En het is ook niet gek dat het tijd nodig heeft met zoveel nieuwe jongens. Misschien mogen we ook nog niet teveel verwachten.”

Geef een reactie