Damian van Herwijnen, ontbrekende schakel?

KERKDRIEL – Na een flinke dip draait DSC dit kalenderjaar weer op volle toeren. Damian van Herwijnen (22) is een van de nieuwe schakels bij de vierdeklasser, die – met de nodige concurrentie – op weg is naar de eerste periodetitel. 073voetbal.nl ging in gesprek met de lange Kerkdrielenaar. “We gaan voor het kampioenschap.”

“Meters maak ik wel”, lacht Van Herwijnen, wanneer we aan het begin van het interview zijn spelstijl analyseren. “Ik ben een harde werker en breng ook een stuk fysiek mee. Breed ben ik niet, maar door mijn felheid win ik heel veel duels. Ik pak ook veel ballen af met mijn uitschuifbenen. En in de 4e klasse gaan veel ballen door de lucht, dus dat komt – met mijn 1 meter 95 – mooi uit. Misschien is dit wel wat DSC voor mijn komst miste.”

De voorheen ontbrekende motor op het middenveld, mogen we de bedrijvige middenvelder wellicht wel noemen. Na de winterstop van vorig seizoen maakte hij de overstap van DSC 2 naar het eerste elftal. Vanaf toen is de ploeg weer gaan draaien. “Maar daar ben ik zeker niet de reden van”, haast Van Herwijnen zich te zeggen. “Gelukkig heeft het team weer plezier in het voetbal gekregen. Op een gegeven moment kwam het besef dat het anders moest. Vanaf toen heeft iedereen zijn schouders eronder gezet. Dan komt resultaat vanzelf, met deze kwaliteit in de groep. De sfeer is super, dan gaat het balletje vanzelf de goede kant weer op. En anderzijds komt sfeer meestal samen met resultaat.”

Kampioenschap
Ondanks een bewonderenswaardige inhaalrace lukte het DSC afgelopen jaar niet om te promoveren. Zonde, vindt Van Herwijnen, die nog steeds samen met Bas Vos en Ton Burg het middenveld vormt. “Maar dan dit seizoen maar voor het kampioenschap gaan. Ik denk dat we een wat sterker team hebben. En een wat bredere selectie. We moeten zeker in de top-3 kunnen eindigen.”

Van de eerste zes competitiewedstrijden werden er al vijf gewonnen. Afgelopen zondag leverde ook de derby tegen Hedel (1-3) drie punten op. Samen met Maliskamp en nog enkele andere clubs gaat DSC vol voor de eerste periode. “Of we hem gaan pakken? Dat is wel de bedoeling”, aldus Van Herwijnen. “Maar we moeten nog tegen SCR en Jan van Arckel, die ook allebei hoog geklasseerd staan. Dat worden dus twee hele belangrijke wedstrijden.”

A.s. zondag ontvangt DSC op sportpark Ipperakkeren mede-lijstaanvoerder SCR en twee weken later gaat het op bezoek bij het nabijgelegen Jan van Arckel.

Foto: Wim de Bruijne

Dit bericht is geplaatst in DSC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie