Elf vragen aan… Yannick van Herpen

VUGHT – Een van de talentvolle spelers van Zwaluw VFC is Yannick van Herpen. De 21-jarige allround middenvelder, zoon van voormalig profvoetballer Jos van Herpen, speelt alweer enkele jaren in het eerste elftal van de Vughtse club. Hij vertelt in onze wekelijkse rubriek over Mr. 073voetbal, vragen om schoppen en een irritant manneke.

Naam: Yannick van Herpen.
Geboren: 17 januari 1997 in ’s-Hertogenbosch.
Club(s): Al heel mijn leven bij Zwaluw VFC.
Positie: Middenvelder, maakt niet uit waar op het middenveld.
Dagelijks leven: Ik woon al heel mijn leven in Vught, waar ik ook een voetbalschool heb met mijn vader. Ik vind zelf voetballen geweldig om te doen, maar training geven vind ik net zo leuk. Ik ben ook een basketbal-fan, vind het leuk om af en toe te gamen en om een biertje te drinken met mijn vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn visie, techniek in de kleine ruimte en mijn loopvermogen. Mijn zwakste punten zijn mijn rechterbeen en duelkracht. Ik probeer altijd alles op een voetballende manier op te lossen, maar dat gaat niet altijd in de 3e klasse.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras. Een goed grasveld gaat altijd boven alles, maar die zijn vaak ver te zoeken bij amateurclubs. Ik ben ook erg blij dat we bij Zwaluw twee kunstgrasvelden hebben, helemaal omdat we een ploeg zijn die altijd wil voetballen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik draag altijd zwarte voetbalschoenen en heb ook het gevoel dat wanneer je felle voetbalschoenen draagt, je dan vraagt om een schop te krijgen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind ons thuistenue en het uittenue van Real Lunet heel mooi. Het sportpark van OJC blijft toch iets aparts hebben met die hoge kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb veel mooie momenten meegemaakt. De kampioenschappen in de jeugd bijvoorbeeld en als eerstejaars A-speler mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Als ik moest kiezen, dan ga ik toch voor het moment dat we, twee seizoenen geleden, een finalewedstrijd in de nacompetitie tegen degradatie speelden. Ik kwam toen net terug van een kruisbandblessure, scoorde een vrije trap en gaf een assist waardoor we in de 3e klasse bleven.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Mijn kruisbandblessure was een grote domper. Ik heb er uiteindelijk 15 maanden uit gelegen, dat was geen leuke tijd…
 7. Opvallendste teamgenoot: Mr. 073voetbal Martin de Laat en Paul Beekmans liggen natuurlijk voor de hand, maar onze centrale verdediger/middenvelder Boaz Kuper is echt een groot talent. Hij is pas 19 jaar, enorm sterk, snel ondanks zijn lengte, heeft een goede traptechniek, kortom echt een allrounder die zeker op een hoger niveau kan voetballen.
 8. Voetbalhumor: Youri (Timmermans, red.), onze keeper, en ik maken vaak grappen over Martin dat ie iedere week geïnterviewd wordt door bijvoorbeeld 073voetbal en het Brabants Dagblad. Alles en iedereen wil met onze Tinus praten. Gelukkig kan ie er zelf ook om lachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Het lijkt me enorm gaaf om met Zwaluw te promoveren naar de 2e klasse. We hebben genoeg kwaliteit in ons team en we beschikken over een brede selectie.
 10. Beste speler uit de regio: Een maatje van me, Steffan Moes. Het kan een irritant manneke zijn, maar hij kan zó goed voetballen. Afgelopen seizoen – bij SVSSS – was ie langdurig geblesseerd en nu is ie gaan spelen bij FC Tilburg. Als ie fit blijft, zie ik hem nog ver komen.
 11. Opvallendste regioclub: FC Engelen was de grote verrassing afgelopen seizoen. Wij hadden het persoonlijk erg lastig tegen hen en verloren twee keer kansloos. Ik ben ook benieuwd hoe Real Lunet het doet in de 2e klasse. Jammer dat we niet meer tegen elkaar kunnen spelen, maar hopelijk zien we ze volgend jaar in de 2e klasse.

Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie