Invaller Relano Bouwmans gevierde man

ENGELEN – Nog niet zo lang geleden vierde Relano Bouwmans zijn negentiende verjaardag. Ondanks die jonge leeftijd speelt hij iedere week zijn wedstrijd bij FC Engelen 1. Als invaller schoot hij die succesvolle formatie gisteren in de laatste minuten naar drie punten tegen RKDVC. “Het bier smaakte in de derde helft een stuk beter.”

Hoewel Engelen in Drunen op een 2-0 achterstand kwam en na een rode kaart voor Carlo Aronds met tien man verder moest, kwamen er vereende krachten naar boven en ging de overwinning alsnog mee. Bouwmans was de gevierde man, door een paar minuten voor tijd de 2-3 op het scorebord te schieten. “Dat voelde lekker”, vertelt hij. “Vooral als je zo’n achterstand nog omdraait. Dan smaakt het bier in de derde helft toch beter.”

Toch is hij ook kritisch: “We speelden geen goede wedstrijd. Er werd wel hard gewerkt om de punten binnen te halen.” Dat lukt FC Engelen de laatste tijd heel aardig. De teller staat, na 6 wedstrijden, al op 15 punten. “We doen goed bovenin mee en hebben nog een duel tegoed”, refereert Bouwmans naar de afgelaste wedstrijd tegen BVV, die nog moet worden ingehaald. “Het team staat goed en de nieuwelingen hebben zich snel aangepast aan het spel”, zegt de jonge verdediger, die zelf ook een redelijk nieuw gezicht in het elftal is. “Ik ben dit jaar overgekomen vanuit de A, maar had vorig seizoen al een paar wedstrijdjes meegedaan. In het begin had ik wel een beetje moeite met de manier van spelen. In de A1 voetbalden we anders en stond ik meestal centraal achterin, nu aan de zijkant.”

Geheimen
Een van de geheimen achter het succes van Engelen is, volgens de linksback van de derdeklasser, de nagenoeg lege ziekenboeg: “Ons voordeel is dat we weinig blessures hebben, waardoor we gewoon ons eigen spel kunnen blijven spelen. Er kunnen nog altijd dingen beter, maar het team staat goed, omdat we als team spelen en niet als individu.” Bouwmans kijkt alvast met veel plezier uit naar de volgende wedstrijd: “Over twee weken spelen we tegen TGG. Dat zijn mooie wedstrijden, omdat zij ook een goed team hebben.”

Foto: Gerald van Zanten

Dit bericht is geplaatst in FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie