Vlijmen verliest derby van Nieuwkuijk

VLIJMEN – Met 1-2 ging Vlijmense Boys, op eigen veld, ten onder tegen Nieuwkuijk. Youri Ruyken was niet te spreken over hetgeen zijn elftal op de mat legde. Hij geeft daarbij aan dat de ploeg ook kampt met heel wat blessures. “Maar desondanks was het echt slecht wat we lieten zien. De ene week kunnen we het wel en de andere week is het weer niks.”

Vooraf klonk de 21-jarige middenvelder van Vlijmense Boys nog vol vertrouwen. “Altijd lastig, een derby. Maar als we ons niveau halen en er met z’n allen voor gaan, moeten we drie punten kunnen pakken”, vertelde hij 073voetbal op de vooravond van de derby.  “Die hebben we ook wel nodig, kijkend naar de stand”, voegde hij daar toen aan toe.

Na 6 wedstrijden wonnen zowel Vlijmen als Nieuwkuijk nog maar een keer en dus was een goed resultaat inderdaad extra belangrijk. Maar daar was binnen de lijnen weinig van te merken, bevestigde Ruyken na afloop. “Het was echt slecht. Ik wijd het aan een gebrek aan instelling. We verloren ieder duel en kwamen niet aan voetballen toe.”

Dat Vlijmen al het hele seizoen belangrijke spelers mist, is een feit. Ayoub Bakkali, Peti Lutgens, Wesley Paijmans en momenteel ook Erwin van Iersel ontbreken. Ruyken wil het niet als reden aandragen, maar meespelen doet het volgens hem wel: “Wesley heeft nog helemaal niet meegedaan, Peti is slechts twee keer ingevallen en Ayoub deed maar twee wedstrijden mee, toen hij al last had van zijn enkel. Die jongens mis je allemaal wel.”

Kwaliteit genoeg
Hoe dan ook, niet voor het eerst dit seizoen zakte Vlijmense Boys tegen Nieuwkuijk door het ijs. Het neemt daarmee de rode lantaarn over van de eveneens niet al te best gestarte buurman. “De ene week kunnen we het wel en de andere week is het weer niks”, baalt Ruyken. “We hebben kwaliteit genoeg, maar het komt er gewoon nog niet uit. Gelukkig zijn Ayoub en Jacky (Buitenkamp, red.) vandaag weer ingevallen, dus dat is positief.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Dit bericht is geplaatst in Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie