Huisman en Kooijman denken anders over voetbal

DEN BOSCH – Dit seizoen trapt Ruud Kooijman (29) zijn balletje niet in het eerste, maar bij het vierde elftal van BLC. De controlerende middenvelder, die over kwam van Real Lunet, besloot een maand geleden te bedanken voor de hoofdmacht. “John (Huisman, red.) en ik denken helaas iets anders over het voetballen.”

Kooijman, die heel zijn jeugd doorbracht bij FC Engelen, was de afgelopen jaren een belangrijke kracht in het succesvolle elftal van Real. Toch besloot hij na drie kampioenschappen in vijf seizoenen te vertrekken. “Ik zocht een nieuwe uitdaging om nog een of twee jaar te knallen. En het zaterdagvoetbal zag ik wel zitten, zodat ik op zondag lekker vrij kon zijn”, legt hij zijn keuze uit.

Van de overstap had hij iets anders verwacht: “De clubculturen verschillen toch best wel. Real is een van de mooiste clubs in de omgeving. Met de kleine, gezellige kantine en de vrijwilligers er omheen. Dat zie je niet meer zoveel. Het is daar gewoon wat gemoedelijker. Ik voetbalde er natuurlijk al een aantal jaartjes en had een goede band met de trainers en andere clubmensen. Als ik er een keer niet was met een goede reden, dan was ik nog steeds onderdeel van het eerste.”

Teveel energie
Bij BLC bleek het er wat anders aan toe te gaan, zo ontdekte Kooijman aan het begin van dit seizoen: “Ik kwam in de voorbereiding wat minder trainen, omdat ik tijd met m’n dochtertje door wilde brengen. Het kostte me teveel energie om vier keer in de week te voetballen. John besloot toen dat ik mijn wedstrijden in het tweede moest gaan spelen. Daarop heb ik de keuze gemaakt om naar vrienden in het vierde te gaan. En dat bevalt prima.”

Geremd
Natuurlijk, Kooijman kwam naar BLC voor de hoofdmacht. “Anders zou ik die stap niet hebben gemaakt. Maar John en ik denken iets anders over het voetballen. Mijn kwaliteit is mijn inzet en daar werd ik een beetje op geremd”, aldus de middenvelder, die begin oktober de knoop doorhakte. “Het tweede mag me altijd bellen, mocht het nodig zijn, maar voor het eerste zal ik niet meer spelen. Ik vind John wel gewoon een prima trainer, maar hij past niet zo bij mij.”

Ook wat betreft zijn nieuwe vereniging geen kwaad woord van Kooijman, overigens: “Dit alles neemt niet weg dat BLC gewoon een leuke club is. Ik vermaak me goed in het vierde. Ver beneden mijn niveau? Voor nu vind ik het prima, volgend jaar kijk ik wel weer verder. Ik heb nog lang om daar over na te denken. Het bevalt wel, die avondjes thuis, moet ik zeggen. Maar voor mijn gevoel ben ik er nog niet klaar mee.”

Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie