Van der Steen gaat voor ‘nul’ tegen Twente

DEN BOSCH – Met maar liefst 6 overwinningen op rij is FC Den Bosch bezig aan een ongekende opmars richting de koppositie van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond zou die (als de thuiswedstrijd tegen FC Twente gewonnen wordt) zomaar gepakt kunnen worden. Een vooruitblik met doelman Wouter van der Steen.

De 28-jarige keeper uit Vught is een van de vele nieuwe gezichten binnen de selectie van FC Den Bosch. Na de clubovername door Kakhi Jordania streken veel nieuwe namen neer in De Vliert, maar lang niet allemaal kunnen ze op een basisplaats rekenen. Van der Steen, die steeds beter te spreken is over zijn eigen vorm, wel. “In het begin van het seizoen was ik, net als het team, nog wat zoekende. Maar de laatste weken gaat het zowel met mijn prestaties als die van het elftal steeds beter. Ik ben momenteel best wel tevreden over mijn vorm, maar ik weet dat het beter kan en dus zal het ook echt beter moeten.”

Van der Steen brak door bij Helmond Sport en was daar jarenlang nummer één. De afgelopen twee seizoenen speelde hij, als tweede keeper, bij SC Heerenveen niet veel. “Maar doordat het niveau daar zo veel hoger was dan ik tot dan toe gewend was, heb ik daar wel ontzettend veel geleerd. Het waren dus zeker geen verloren jaren voor mij. Toch was het tijd om een nieuwe stap te maken. Bij FC Den Bosch kom ik weer meer aan spelen toe en kan ik in de praktijk toepassen wat ik allemaal heb geleerd. Hoewel winnen uiteindelijk veel belangrijker is, streef ik er elke week naar om geen tegendoelpunten te incasseren. Door als team de nul te houden, ben je al goed op weg naar een overwinning.”

Geweldige sfeer
Bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente wordt vrijdagavond veel publiek verwacht. De Oosttribune wordt heropend en de degradant uit de eredivisie neemt 600 supporters mee. “Ik verwacht een geweldige sfeer in het stadion, omdat er veel Bosschenaren en Twente-aanhangers aanwezig zullen zijn”, zegt Van der Steen. “Het wordt een mooi moment om te kijken hoe ver wij inmiddels als team zijn, nu we ons kunnen meten met een ploeg die voor de titel gaat. Hopelijk houden we de nul en winnen we met 1-0.”

FC Den Bosch – FC Twente begint vrijdagavond om 20.00 uur in stadion De Vliert.

Foto: Henk van Esch

Geef een reactie