Tóch een Vughtse avondderby dit seizoen

VUGHT – Hoewel Real Lunet gepromoveerd is – en daarmee momenteel de hoogst acterende Vughtse club – wordt de derby van sportpark Bergenshuizen dit seizoen tóch gespeeld. Zaterdagavond is Zwaluw de tegenstander in het bekertoernooi. Een mooie ‘loting’, waar we op vooruitblikken met doelmannen Youri Timmermans en Jesse de Vries.

Timmermans (foto), de goalie van Zwaluw VFC, vindt het speciaal dat de derby alsnog op het programma staat. “Als we bij elkaar in de competitie zitten, zijn het toch de twee mooiste wedstrijden van het jaar. Er komen veel mensen kijken. De laatste jaren spelen we ook altijd op zaterdagavond tegen elkaar, wat het na de wedstrijd ook nog een stuk gezelliger maakt. Je wilt natuurlijk niet van de buren verliezen. Alleen maar leuk dus dat we elkaar via de beker alsnog tegenkomen.”

Het niveau waarop de clubs actief zijn, telt niet mee, denkt De Vries, die de laatste jaren het doel verdedigt bij Real: “Het wordt weer een wedstrijdje op zich. Zwaluw gaat wel aardig in de competitie, geloof ik. Wij zitten de laatste tijd juist in een dipje. De laatste drie wedstrijden verloren we. Voetballend is het wat minder, we hebben weinig kansen gecreëerd. Het is ook een beetje pech. En dat je drie wedstrijden op rij met 10 man eindigt, helpt ook niet echt mee.” Yasin Uluman, Gino Dix en Mehmet Alp werden de afgelopen weken vroegtijdig uit het veld gestuurd.

Winnaar
Net als zijn collega verwacht ook Timmermans een spannende wedstrijd: “Real is op papier net iets de betere ploeg, maar als wij honderd procent zijn, kunnen we het hen heel lastig maken. Ik vind Real Lunet op hun sterkst als ze de ruimte en tijd krijgen op het middenveld. Dat is toch wel hun sterkste linie. Als we ze willen kloppen, moeten we dus het voetbal vanuit hun middenveld eruit halen.” De Vries vindt het vooral hoog tijd om de draad weer op te pakken: “Deze derby is voor ons een mooie kans om uit het dipje te komen en weer winnaar van Vught te worden.”

Zwaluw VFC – Real Lunet begint zaterdag om 20.00 uur op het westelijke (Zwaluw-)deel van sportpark Bergenshuizen. Het is de eerste Rien van Bakel memorial wedstrijd, die het voorheen gebruikelijke nederlaagtoernooi vervangt.

Geef een reactie