Uitslapen en scoren in het eerste elftal

ROSMALEN – Wie had dat gedacht? Op een nieuwe trainer na is er letterlijk níets veranderd bij Maliskamp. Toch gaat de club als grote favoriet voor de eerste prijs van het seizoen de achtste speelronde van 2018-2019 in. De Rosmalenaren hopen de periode te pakken, maar hebben tegenstander SCR en DSC op het vinkentouw zitten.

“De sfeer zit goed in de groep, waardoor we keihard werken voor elkaar”, probeert Kevin Paxton de zegereeks te duiden. “Was dat voorgaande jaren ook zo? Misschien wel. Maar toen kregen we erg makkelijk goals tegen. Dit jaar is de omschakeling veel beter, waardoor we pas 6 doelpunten tegen hebben.” Er wordt beter verdedigd en effectiever aangevallen, legt de aanvaller verder uit: “We krijgen sowieso elke wedstrijd wel wat kansen en voorin moeten we dan scherp zijn. Günther (van Meurs, 10 goals, red.) scoort weer als vanouds, ja. Ik probeer soms een beetje af te kijken bij hem, zodat ik er zelf ook nog wat van leer.”

Paxton staat zelf linksbuiten en probeert gevaarlijk te zijn met voorzetten. “Dat gaat met de week beter. Dat ik zelf ook wat goaltjes meepik (5 in totaal, red.) is altijd leuk.” De 25-jarige Bosschenaar vertrok 2,5 jaar geleden bij Emplina 2 en na een jaartje Schijndel streek hij neer bij de Maliskampse hoofdmacht. Het bevalt hem daar wel. “De Malis is echt een topclub. Leuke spelers en geweldige supporters, die ons toch altijd wel opzwepen om het maximale resultaat te halen. Echt, die mensen gaan er helemaal in mee. Kom maar een keer kijken, dan snap je wat ik bedoel. Ja, het is wel wat anders, in een 2e of 1e elftal voetballen. Uitslapen vooral”, besluit Paxton lachend.

Zondag begint SCR – Maliskamp om 14.30 uur op het Gemeentelijk Sportpark van het Gelderse Rijswijk. Tegelijkertijd speelt DSC, dat met een flinke overwinning wel eens de lachende derde zou kunnen worden, de uitwedstrijd tegen Jan van Arckel.

Foto: Jean-Marc van der Els

Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie