Bij Maliskamp valt alles op de goede plek

ROSMALEN – Acht wedstrijden gespeeld, zeven keer gewonnen. Het zijn ongekende cijfers voor Maliskamp. Dankzij een 2-4 overwinning bij rechtstreekse concurrent SCR werd de club de winnaar van de eerste periode. Aanvoerder Ron van Boxtel praat ons bij over een ‘bizarre wedstrijd’ en geeft antwoord op de vraag hoe dit allemaal kan.

Afgelopen zondag leek het, tijdens de climax van de eerste periode in de 4e klasse E, voor Maliskamp in eerste instantie helemaal mis te gaan. Binnen tien minuten kwam de koploper namelijk op 2-0 achter. “Maar daarna scoorden we zelf drie keer binnen een kwartier tijd”, lacht Van Boxtel. Hij rept over een harde wedstrijd: “De scheidsrechter moest zelfs even staken. Voordat we na vijftien minuten weer begonnen gaf hij aan dat de eerstvolgende stevige overtreding direct rood zou opleveren. Helaas was dat aan onze kant het geval, waardoor we bijna een half uur met tien man stonden. Toch scoorden we nog een keer en gaven we SCR daarmee het gevoel dat er niets meer te halen viel.”

Van Boxtel, al jarenlang trouw aan zijn club, is terecht trots op wat het elftal dit seizoen laat zien. Zelf heeft hij drie wedstrijden moeten missen in verband met werk, maar desondanks werden er al 21 punten vergaard. “Hoe het kan dat wij – met hetzelfde team als vorig jaar – ineens de periode pakken? Alles komt nu bij elkaar. Onze nieuwe trainer (Willem van den Berg, red.) speelt daarin een positieve rol. We trainen hard, scoren heel makkelijk en geven weinig weg. De sfeer is ook goed en we zijn fitter dan vorig seizoen. Alles lijkt tot nu toe op de goede plek te vallen.”

Titel
Waar vorig jaar de zesde plaats het maximale bleek, is Maliskamp momenteel de onverwachte, maar fiere lijstaanvoerder van 4E. De slotvraag is uiteraard: waar gaat het dit jaar eindigen met de club? “We zijn nu al zeker van nacompetitie”, merkt Van Boxtel terecht op. “Maar ik vind dat we voor de titel moeten gaan.”

 

Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie