Geen polonaise ondanks hattrick Vugts

HAAREN – Met een 7-1 overwinning op Best Vooruit haalde Nemelaer afgelopen zondag flink uit in de 1e klasse C. Toch wil clubtopscorer Joeri Vugts, die de eerste drie doelpunten voor zijn rekening nam, nog niet voorop lopen in de polonaise. “Eerst nog een paar keer winnen, zodat we weg komen van de onderste regionen.”

“Het gaat vooralsnog moeizaam, met wisselvallige resultaten”, vertelt Vugts daags na de monsterzege. “We kampen al heel het seizoen met blessures van bepalende spelers, wat het natuurlijk niet makkelijker maakt. We scoren iedere wedstrijd, maar kregen ze ook iedere week te makkelijk tegen.” Zondag ging alles perfect voor Nemelaer. “We stonden tijdens de rust al met 6-0 voor. In de eerste helft viel alles op de goede plek. Dat geluk wat we de laatste weken niet kenden, hadden we zondag wel.”

Doortrekken
Vugts was dus goed voor een hattrick. Een glaszuivere zelfs; in minuut 17, 24 en 32 bracht hij de stand eigenhandig naar 0-3. De aanvaller staat deze competitie al op 8 treffers. “Ik was het seizoen wel lekker gestart, met een aantal doelpunten en belangrijke momenten, maar de laatste weken was ik minder op schot en viel het van mezelf wel tegen”, zegt hij kritisch. “Des te blijer ben ik dat ik afgelopen zondag weer belangrijk kon zijn voor het team. Deze lijn moet ik doortrekken, ik wil constant blijven presteren.”

Met Luuk Vermeer, Wesley Diepens, Gijs van Baast en Bram Bergmans miste Nemelaer de afgelopen periode verschillende belangrijke spelers. “En Maikel Diepens is nog steeds geblesseerd”, voegt Vugts toe. “Dat zijn stuk voor stuk sterkhouders die we hebben gemist. Het is fijn dat nagenoeg iedereen weer fit is, dus we kunnen er de komende weken weer vol tegenaan. Komende zondag hebben we weer een potje (tegen Prinses Irene, red.) dat gewonnen moet worden, zodat we wegkomen van de onderste regionen.”

Foto: Ruud Schobbers

Dit bericht is geplaatst in Nemelaer. Bookmark de permalink.

Geef een reactie