‘Nog 1 club passeren om waardig af te sluiten’

NIEUWKUIJK – De laatste 3 competitiewedstrijden, tegen Vlijmen, RKDVC en VCB, leverden Nieuwkuijk 7 punten op. Na de driepunter in het openingsweekend bij Zwaluw VFC was dat (vijf verliespartijen op rij verder) ook wel hard nodig. 073voetbal sprak met trainer Patrick Berkelmans, die bezig is aan zijn laatste jaar in Nieuwkuijkse dienst.

Hoewel zijn ploeg na 9 speelronden nog altijd in de onderste regionen bivakkeert, ziet Berkelmans wel degelijk lichtpunten: “Ons vertoonde spel in de afgelopen weken bijvoorbeeld. We hebben als staf en spelers de koppen bij elkaar gestoken en samen geconcludeerd dat we meer moeten gaan voetballen en de lange bal voortaan dienen te vermijden. Het ligt niet aan de inzet van de spelers dat we een tijdje de rode lantaarn hebben gedragen. Gelukkig is het goed opgepakt en levert het vooralsnog punten op, dus dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Vorig seizoen handhaafde Nieuwkuijk zich via de nacompetitie in de 3e klasse. Dit jaar hoopt Berkelmans een dergelijk scenario te ontlopen. “Dat klassebehoud het grootste doel is, spreekt voor zich. Daarvoor moeten we nog wel minimaal een club op de ranglijst passeren. Het zou dus prettig zijn wanneer we na de winterstop weer een beroep kunnen doen op de geblesseerde jongens.”

Vertrekken
In welke competitie dan ook, de Waalwijkse coach (eerder werkzaam bij RWB, DESK, Capelle en Baardwijk) is er volgend jaar niet meer bij, vertelt hij: “Ook bij deze club zal ik na drie jaar hoofdtrainerschap in goed overleg vertrekken. Net als ik hebben de spelers aangegeven strijdbaar te blijven en ook dit derde seizoen dus waardig af te willen sluiten.”

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie