Meulendijk aan de slag bij Prinses Irene

DEN BOSCH – Erik Meulendijk, die eerder deze week liet weten na een jaar te stoppen bij BVV, heeft voor het nieuwe seizoen al een club gevonden. In 2019-2020 zal hij de training en coaching verzorgen bij het eerste elftal van Prinses Irene. “Een hele mooie vereniging”, zo luidt zijn reactie. “Toen we tegelijk vrij kwamen, was het snel beklonken.”

Zie ook: Meulendijk baalt van vertrek bij BVV (27-11-’18)

Meulendijk, woonachtig in Rosmalen, was jarenlang profvoetballer bij FC Den Bosch. In die periode begon hij ook met het trainen van de jeugd. De 48-jarige oefenmeester, inmiddels in het bezit van trainersdiploma UEFA-A (TC I), was vijf jaar hoofdtrainer bij DSC in Kerkdriel en daarna vier seizoenen actief bij Emplina. Prinses Irene kwam Meulendijk in die periode vier keer tegen als trainer van de tegenstander.

“Al eerder, een aantal jaren terug, hebben we gesprekken gehad”, vertelt Meulendijk. “Beide partijen willen graag. Het was dus snel beklonken toen we tegelijk vrij kwamen. Prinses Irene is een vereniging die het fantastisch voor elkaar heeft en gezond ambitieus is. Maar voor nu ga ik me richten op BVV, om daar goed te presteren.”

De club uit Nistelrode speelt dit seizoen, na te zijn gepromoveerd, voor het eerst in de 1e klasse C. Meulendijk wordt er de opvolger van Udenaar William van der Steen, die aan het einde van het seizoen stopt als hoofdtrainer van Prinses Irene.

Foto: sportfotobrabant.nl
Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Geef een reactie