Derby van de Week: Nieuwkuijk – SCG’18

NIEUWKUIJK – De 073voetbal derby van deze week komt uit de 3e klasse C, waar op papier een titelkandidaat op bezoek gaat bij een gegadigde voor degradatie. Hoewel Nieuwkuijk, dat tot aan vorige week nog de hekkensluiter was, met SCG’18 de nummer 3 van de ranglijst ontvangt, is het verschil tussen beide clubs echter slechts 5 punten.

Bij zowaar een keer gebrek aan échte derby’s, kiezen we deze week voor een mooi streekduel tussen twee gerespecteerde dorpsclubs. Twee ploegen die het seizoen totaal verschillend zijn begonnen, maar wel allebei uit de laatste 3 duels 7 punten pakten.

Nieuwkuijk
Patrick Berkelmans, de trainer van Nieuwkuijk die deze week bekendmaakte aan het eind van het seizoen te vertrekken, staat ook wel bekend als de ‘Frans Körver van de Langstraat’. Hij promoveerde zo’n beetje bij elke club die hij trainde. Hij flikte dit kunstje met RWB, sv Capelle, Baardwijk en twee seizoenen geleden ook met Nieuwkuijk.

Vorig jaar handhaafde zijn huidige werkgever zich ternauwernood – via de nacompetitie – in de 3e klasse, waarin werd afgerekend met Alem (3-2) en het gisteren uit de competitie genomen SC Hoge Vucht (6-0). De start van dit seizoen was goed, met een verrassende zege op Zwaluw VFC (1-2), maar daarna volgden 5 nederlagen op rij, waaronder een 6-2 tegen BVV, 6-0 tegen FC Engelen en 4-0 bij Haarsteeg.

De laatste weken tonen de blauw-witten wel wat herstel. Uit de laatste 3 duels werden, zoals eerder gezegd, 7 punten gepakt. Eerst was het buurman Vlijmense Boys die met 2-1 werd geklopt, daarna werd RKDVC op 1-1 gehouden en afgelopen zondag was er een 2-1 overwinning op VCB. Kan Nieuwkuijk, de nummer 12, ook SCG’18 pootje lichten en de stap richting de middenmoot maken? We weten het zondag aan het einde van de middag.

SCG’18
Hoe zou de fusie tussen RKVV Sint-Michielsgestel en SCI gaan uitpakken in het eerste jaar? Tot nu toe verloopt alles prima. Met een kern van voornamelijk oud Sint-Michielsgestel-spelers, een beetje SCI en een teruggekeerde aanvoerder staat de ploeg van het trainersduo Aschwin van Kessel/Jürgen Gerrits op een keurige 3e plaats. Het verloor vooralsnog alleen van Zwaluw en Vlijmense Boys.

Hoewel de cijfers niet bepaald spectaculair zijn, is het wel degelijk. Zo werden de laatste wedstrijden met 2-0 (tegen Haarsteeg) en 2-1 (van SvSSS) gewonnen. Er zijn al 8 spelers met minimaal één doelpunt op hun naam. Sten van Vessem en Nick Vliegenthart zijn de topscorers van SCG’18 op dit moment. Zij maakten allebei al 4 doelpunten. Bij winst op Nieuwkuijk houden de Gestelnaren zicht op koploper FC Engelen en runner-up Haarsteeg.

Historie
We namen de historie tussen Nieuwkuijk en de voorgangers van SCG’18 onder de loep. De thuisploeg van aanstaande zondag speelde de afgelopen jaren echter alleen tegen Sint-Michielsgestel. In de laatste 10 jaar stonden beide teams 6 keer tegenover elkaar en 4 wedstrijden daarvan eindigden in een puntendeling.

30 november 2015 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – Nieuwkuijk 2-2
(Ruud van Beek, Rob van der Graaf – Max Raymakers 2x)

10 mei 2016 (3e klasse C)
Nieuwkuijk – Sint Michielsgestel 4-4
(Max Raymakers 2x, Sjors Melskens, Rick van Buul – Ruud van Beek, Rutger Bakker, Joep Thijssen, Koen Hoek)

26 maart 2017 (3e klasse C)
Nieuwkijk – Sint Michielsgestel 1-3
(Brent de Wijs – Daan Voets 2x, Roy Groenendaal)

24 april 2017 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – Nieuwkuijk 3-2
(Jordi van Lijssel 2x, Daan Voets – Mitchel Fitters, Roel van Leeuwen)

19 december 2017 (3e klasse C)
Sint Michielsgestel – Nieuwkuijk 0-0

1 april 2018 (3e klasse C)
Nieuwkuijk – Sint Michielsgestel 2-2
(Brent de Wijs 2x – Jeffrey Sterks, Nick Vliegenthart)

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk, SCG'18, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie