Emmanuel wil weer meedoen met Zwaluw

VUGHT – Drie keer gewonnen, drie keer verloren en drie gelijkgespeeld. Doelcijfers: 18 voor en 19 tegen. Waar de club vorig jaar opzien baarde door, na een aantal inktzwarte jaren, bovenin mee te spelen, is Zwaluw VFC dit seizoen vooralsnog een grijze middenmoter. Julius Emmanuel ziet daar graag verandering in komen.

Hij komt uit de eigen jeugd van Zwaluw, is linksbuiten van ‘beroep’ en vierde dit kalenderjaar nog maar zijn 18e verjaardag. Toch is Emmanuel een vaste kracht in het team van trainer John Laponder. Geen wonder, aangezien hij voor de nodige dreiging zorgt op de flank en dit seizoen al goed was voor 4 doelpunten. Tegenwoordig woont de aanvaller niet meer in Vught, maar in Den Haag. “Daar train ik één keer per week en één keer doe ik dat bij Zwaluw”, aldus Emmanuel, die studeert in Schiedam.

Hij vindt het tot nu toe goed gaan dit seizoen. “Met mij, maar ook met het team. We hebben alleen teveel punt laten liggen in de afgelopen wedstrijden. De klassering valt vooralsnog wat tegen, inderdaad. Maar iedereen werkt hard om toch mee te draaien bovenaan. We hebben pas 9 wedstrijden gespeeld en kunnen nog van alles goedmaken.”

Onnodige punten
Ondanks het goede seizoen lukte het Zwaluw afgelopen jaar net niet op de nacompetitie voor promotie te bereiken. “Daar willen we dit seizoen wel in slagen”, zegt Emmanuel vastberaden. “We hebben met elkaar afgesproken dat we een periode willen pakken. Wat er moet gebeuren om dat te laten lukken? We moeten samen hard werken, als een team, tijdens trainingen en wedstrijden. En natuurlijk geen onnodige punten laten liggen, zoals in de wedstrijden tegen Nieuwkuijk en SvSSS. Want tegen hen hadden we echt niet hoeven verliezen.”

Zwaluw VFC ontvangt aanstaande zondag, aanvang 14.30 uur, TGG.

Dit bericht is geplaatst in Zwaluw VFC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie