Elf vragen aan… Angelo Stoové

DEN BOSCH – Ook aan de ‘andere kant van de Maas’ voetballen verschillende regiospelers wekelijks hun wedstrijd. Angelo Stoové is er daar een van. De 28-jarige Bosschenaar is na BVV, Roda Boys en Nuenen weer in de Bommelerwaard gaan spelen en beantwoordde deze week met veel enthousiasme de gebruikelijke vragen in onze vaste rubriek.

Naam: Angelo Stoové.
Geboren: 15 januari 1990 in Den Bosch.
Club(s): Sinds dit seizoen weer bij Roda Boys. Hiervoor 3 jaar RKSV Nuenen, 4 jaar Roda Boys en daarvoor 3 jaar bij BVV Den Bosch. Naast het veld speel ik ook zaalvoetbal. Op dit moment voor het derde jaar bij DZV/Biggelaar, daarvoor 12 jaar bij FCK/De Hommel en ik heb ook bij Oranje onder 19 gespeeld.
Positie: Het grootste deel van mijn carrière heb ik rechtsback of centraal achterin gespeeld. Daarnaast ook heel wat wedstrijden op het middenveld. Mijn voorkeur gaat wel uit naar het middenveld. Ik heb gelukkig het voordeel dat ik op meerdere posities uit de voeten kan.
Dagelijks leven: In woon al heel m’n leven in Den Bosch. Sinds 4 jaar woon ik samen met mijn vriendin Matanja. We hebben nu inmiddels een zoontje Daxx, die in januari alweer 2 wordt. Ik werk bij De Groot Installatiegroep als projectleider elektrotechniek. Mijn hobby’s zijn leuke dingen doen met mijn gezin en familie, maar vooral voetballen met mijn zoontje. Hij is een echte linkspoot, dus dat belooft veel goeds.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn inzicht, traptechniek, conditie, mentaliteit en ik ben tweebenig. Het zwakste punt is mijn startsnelheid, maar daar kamp ik m’n hele leven al mee. Dat compenseer ik dan door positioneel goed opgesteld te staan.
 2. Kunst- of natuurgras: De voorkeur heeft een goede grasmat. Zolang het gras niet goed is, gaat mijn voorkeur uit naar kunstgras, omdat dan het balletje veel sneller rond kan gaan. Bij Roda Boys hebben ze goede grasmatten, die vorig jaar zijn gerenoveerd.
 3. Kleur voetbalschoenen: Op dit moment geel met oranje. Ik heb altijd andere kleuren aan.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is het uittenue van Roda Boys (zoals op de foto, red.), in de kleuren van Argentinië. Het mooiste sportpark is dat van RKSV Nuenen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in de 1e klasse zondag met Nuenen. Dat was mijn debuutjaar bij RKSV Nuenen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Een gemiste penalty in de halve finale van een toernooi.
 7. Opvallendste teamgenoot: Martijn de Wildt, hij is een belangrijke schakel voor ons.
 8. Voetbalhumor: Een beetje kattenkwaad uithalen bij teamgenoten kan op zijn tijd geen kwaad. Een voorbeeld? In de kleedkamer kleren van iemand verstoppen boven het verlaagd plafond. Heel flauw, maar wel al een aantal keer gebeurd en best grappig.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou nog één keer bij een derde divisieclub willen voetballen en dan het liefst bij OJC Rosmalen. Lekker dicht bij huis en de mooiste club bij ons uit de regio.
 10. Beste speler uit de regio: Younes Hadouir. Daar heb ik meerdere malen tegen gespeeld, maar ook samen mee gespeeld bij FCK/De Hommel en De Biggelaar in de zaal.
 11. Opvallendste regioclub: OJC Rosmalen. Het is een grote club, die alsmaar groter wordt, met een mooi complex en ze spelen al jaren op niveau. Het is ook knap dat de jeugd op niveau blijft spelen. Het is zonde dat het dit jaar niet zo goed gaat, ondanks ze op papier een hele goede selectie hebben.
  Bij ons in de competitie zal het dit jaar waarschijnlijk tussen Roda Boys, Nivo Sparta en Pelikaan gaan. Ik geef onszelf – ondanks de blessures van belangrijke spelers zoals Mike Scholten, Sjors Maars en Sharoq Susani – wel een hele goede kans, gezien het materiaal wat we hebben. Als wij blijven doen waar wij goed in zijn en niet met de tegenstanders mee gaan, dan gaat dat goed komen.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie