‘Real Lunet mist een stuk beleving’

VUGHT – Na een prima start (9 punten uit de eerste 4 duels) is Real Lunet de laatste weken gekelderd op de ranglijst. Twee schamele puntjes werden er nog maar gepakt in de laatste 6 wedstrijden. Volgens Bas van den Berk heeft de promovendus dat grotendeels aan zichzelf te wijten. “Als we er niet allemaal voor gaan, pak je heel weinig punten.”

Vier gespeeld, drie (ruim) gewonnen. Het nieuwe avontuur in de 2e klasse startte verbluffend goed voor Real. Maar het is over met de zegereeks en de club vinden we momenteel terug op de derde plek van onder. Dat valt Van den Berk tegen: “Twee punten uit 6 wedstrijden is niet best. Waar het mee te maken heeft? Met beleving, denk ik. Die is bij tegenstanders meestal vele malen beter dan bij ons. Ja, je zou zeggen dat het qua voetbalkwaliteiten wel zou moeten lukken. We hebben ook een paar keer ongelukkig verloren. Maar we geven teveel weg en scoren te weinig. En ik denk dat het te maken heeft met een stuk beleving. Tegenstanders tonen honderd procent strijd en inzet. Als wij dat niet ook met alle elf doen, wil kwaliteit minder zeggen en pak je heel weinig punten.”

Ook gisteren, tegen Berghem Sport (0-0), was de inzet volgens de middenvelder niet goed genoeg. “Na rust ging het al beter, maar helaas hebben we niet genoeg gecreëerd om te kunnen winnen.”

Het scorend vermogen is juist de kracht van Real Lunet, denkt Van den Berk: “Wij hebben een hele sterke verdediging en keeper die niet veel weggeven. En Gino (Dix, red.), Jaouad (Chraou, red.) en Yasin (Uluman, red.) gaan waarschijnlijk allemaal meer dan 15 of 20 doelpunten maken, dus dat is lastig te verdedigen.” En dan is er ook nog een middenveld dat niet verkeerd is, geeft de Bosschenaar toe. “Alleen wel jammer dat Martien de Bekker er een tijd uit heeft gelegen met een blessure. Hij is terug, maar heeft nog geen ritme. Hopelijk is ie heel snel weer volledig fit.”

Gemakzucht
Misschien is de ploeg er, na de goede start, wel te makkelijk over gaan denken, geeft Van den Berk toe: “Wellicht een beetje gemakzucht. Denken dat we ook wedstrijden op 80 of 90% konden winnen. Maar vorige week zijn we gestart met het veranderen van een aantal dingen en dat ging al beter dan de vier wedstrijden daarvoor. Maar twee keer een gelijkspel zet ook niet zoveel zoden aan de dijk. We staan nu op een nacompetitieplek voor degradatie, dus het wordt zaak om daar zo snel mogelijk weg te komen.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie