Van Kaathoven klaar voor Schijndelse derby

SCHIJNDEL – Steff van Kaathoven, die we benaderen op de vooravond van de Schijndelse derby, heeft zijn plek weer terugveroverd onder de lat bij Avanti’31. “Niet echt een geweldig moment”, lacht de 26-jarige doelman wanneer het eerste contact wordt gelegd. “Net nu Schijndel het weekend voor de derby over ons heen is gegaan.”

Met Avanti, dat vorig seizoen zo hoog (als 2e) eindigde, gaat het deze jaargang nog niet geweldig. “Wat we afgelopen jaar lieten zien, komt er op dit moment nog niet uit”, beaamt de goalie. “De trainingen zijn altijd goed en scherp, maar in de wedstrijden wil het nog niet altijd lukken. We creëren genoeg kansen, maar ze willen er gewoon nog niet in. En we krijgen vaak te makkelijk goals tegen. Je kunt zeggen dat het op het moment even niet meezit, maar dat moet snel omslaan, want het voetbal is vaak wel prima.”

Tegen Venray liep het dinsdag wel weer ouderwets goed voor de Schijndelse cupfighter. De eersteklasser werd met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. “We hebben ons daarmee prima hersteld na afgelopen zondag (2-3 nederlaag tegen Constantia, red.) en we zijn ook echt wel klaar voor zondag”, laat Van Kaathoven, met een grote glimlach, weinig tot de verbeelding over. “Nee, de derby is niet meer zo beladen als voorheen. Maar wel altijd leuk omdat je iedereen kent natuurlijk. En voor mij wel heel mooi, aangezien ik hem twee keer niet meegedaan heb afgelopen jaar. De thuiswedstrijd miste ik doordat ik in Australië op vakantie was. En na m’n terugkomst ben ik niet meer in de basis gekomen, aangezien Casper (Brus, red.) het gewoon goed deed.”

Mondje
Aan het begin van het seizoen maakte Avanti-trainer Henry van Wanrooij opnieuw zijn keuze voor wat betreft de doelverdedigers. “En die was gelukkig gunstig voor mij”, aldus Van Kaathoven. Brus keept weer in het tweede elftal en het is zijn concullega die zondag het doel verdedigt. Hij hoopt de nul te houden dus onder meer Kaj de Visser van scoren te houden. “Ik vind het wel mooi dat hij zijn mening onlangs durfde uit te spreken”, zegt onze gesprekspartner over de spits van de tegenstander. “Ik had ook niks anders verwacht van ‘m. Maar we zullen na zondag wel eens kijken of ie dan nog steeds zo’n mondje heeft.”

 

Geef een reactie