DSC – Alem; titanenstrijd aan de Maas

KERKDRIEL – Heel Kerkdriel en Alem lopen zondag – met vuurwerk, toeters en bellen – uit richting het voetbalveld. In beide dorpen is het duel tussen DSC en Alem dé derby van het jaar. In aanloop naar de titanenstrijd aan de Maas hield 073voetbal een vraaggesprek met Bas Vos en Lars Steenbekkers, belangrijke spelers uit beide kampen.

Hoe zijn jullie de competitie gestart?
Vos: “Op een off-day na prima. We hebben de lijn van eind vorig jaar doorgezet, maar het kan en moet nog allemaal beter. Het grote voordeel ten opzichte van vorige jaren is het aantal tegendoelpunten. Onze keeper en de verdediging presteren geweldig.”
Steenbekkers: “Relatief stroef. We staan nu 5e, vorig jaar rond deze tijd nog bovenaan. We kampen met veel blessures, spelen pas sinds kort met een volledige selectie. Toch zat er voor mijn gevoel meer in de wedstrijden waar we punten hebben laten liggen. We belonen ons, gekeken naar de kansen die we krijgen, te weinig.”

Wat is de doelstelling dit jaar?
Vos: “Wij willen heel graag kampioen worden, maar we hebben een periodetitel als minimale doelstelling. Verder willen we ons met name voetballend verbeteren om binnen nu en twee jaar op het niveau van subtop 3e klasse te komen.”
Steenbekkers: “Vorig jaar pakten we een periode en haalden we de finale van de nacompetitie helaas net niet. De doelstelling voor dit jaar is hetzelfde. We willen om de prijzen spelen en voor een periode gaan, zodat we weer voor promotie mogen voetballen. Daar hebben we ook de kwaliteit voor.”

Waarom is DSC – Alem dé derby?
Vos: “Vanwege de historie van beide verenigingen. Vroeger was de rivaliteit heel erg. Bij onze supporters leeft de derby enorm. Met name bij de oudere garde. Wij zullen er alles aan doen om te winnen, maar drinken ook gewoon gezellig een biertje met elkaar na de wedstrijd zoals het hoort. DSC organiseert een groot feest.”
Steenbekkers: “Alem wordt altijd gezien als het kleine broertje van DSC. Het is mooi dat we sinds vorig jaar de kans krijgen om het tegendeel te bewijzen. Er wordt al weken gepraat over de wedstrijd. We komen elkaar ook bijna elk weekend tegen en naaien elkaar dan een beetje op, maar pakken daarna een biertje samen. We kennen elke speler waar we tegen voetballen, dat maakt ons extra gebrand. Voor zulke wedstrijden zit je op voetbal.”

Wat verwacht je van zondag?
Vos: “Een goed gevuld sportpark met veel vuurwerk van beide kanten. Verder verwacht ik wel dat wij op dit moment voetballend verder zijn en dat moeten we ook laten zien. Dan zien we aan het einde van de wedstrijd wel wat de uitslag is.”
Steenbekkers: “Het is een uitwedstrijd op kunstgras en DSC zit in een betere fase dan wij. Maar dat wil niet veel zeggen, het is een wedstrijd op zich. Vorig jaar stonden wij eerste en DSC onderaan; het eindigde toen gelijk. Ik verwacht een mooie sfeer, vol sportpark en mooi kantinefeest. Hopelijk staan we daar als winnaar, dan smaakt het biertje nog beter. Hoe dan ook wordt het een prachtige pot.”

DSC – Alem begint zondag om 14.30 uur op sportpark Ipperakkeren.

Foto: Piet van Boxtel

Geef een reactie