Nagtzaam wil na ‘hartproblemen’ weer scoren

DEN BOSCH – De wildste verhalen gingen rond. Niels Nagtzaam zou vanwege hartproblemen uit de roulatie zijn. De buitenspeler van BLC stelt zijn omgeving echter gerust: “Er lijkt niets te mankeren aan mijn hart.” Hij heeft zijn rentree alweer gemaakt en hoopt morgen weer van waarde te zijn voor de kwakkelende derdeklasser.

Nagtzaam (20) relativeert het verhaal direct: “Het bleken verkrampingen in een spier in mijn borst te zijn. Ik heb er antibiotica voor gekregen en het ging gelukkig vrij snel over.” Toch leken de klachten in eerste instantie ernstig. “Het begon op een avond zo erg te worden dat ik er niets meer mee kon. Toen had ik voortdurend pijn en wilde ik pijnstillers. Gelukkig was het daarna snel over. De oorzaak is niet echt duidelijk. Het zou een botsing geweest kunnen zijn. Of een val, waar ik later pas last van heb gekregen.”

Twee weken lag hij eruit, maar vanaf deze week is Nagtzaam er weer gewoon bij. “Dinsdag heb ik alweer negentig minuten gemaakt tegen OJC 2 (4-2 nederlaag, red.). Ik was fysiek wel weer fit, maar conditioneel nog niet. Dat komt wel weer. Ik ben het seizoen zelf vooral heel goed begonnen met een aantal assists en doelpunten. We hadden wel wat meer overwinningen verdiend, vooral aan het begin van de competitie. Toen John (Huisman, red.) tijdelijk uit de trainersfunctie moest, was het er niet meer op een of andere manier.”

Middenmoot
Twee weken terug pakte BLC sinds lange tijd weer eens drie punten. Afgelopen zondag werd er gelijkgespeeld tegen Vuren. “Nu moeten we deze lijn doorzetten, zodat we uit die onderkant van de competitie komen. We hebben helaas veel last van blessures, waardoor we vaak niet compleet zijn. Ik vind dat Erwin Bax de rol van John enorm goed heeft opgepakt en ik denk dat de jongens hem hierin ook gesteund hebben. Helaas konden we dit niet omzetten in het behalen van punten. Maar John is nu weer terug en de eerste punten zijn weer binnen. Nu op naar de middenmoot. Hopelijk kan ik weer belangrijk zijn met doelpunten en assists.”

Foto: Gijs van Tuijl

Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie