Stefan Velkov hekelt Nederlandse verkeersboetes

DEN BOSCH – FC Den Bosch is momenteel de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Stefan Velkov (21), een van de sterkhouders van de vernieuwde Bossche formatie, blijkt met een scheurtje in zijn meniscus uitgeschakeld tot de winterstop. We spraken de Bulgaars jeugdinternational in aanloop naar het thuisduel met NEC Nijmegen.

Sinds een halfjaar woont Velkov in Nederland. Dat bevalt hem goed, zo vertelt hij: “Ik durf te zeggen dat mijn aanpassing aan het leven in Nederland soepel verloopt. Ik heb hier een hond, een prachtig huis en de mensen zijn heel aardig. Verder ben ik inmiddels ook aan mijn teamgenoten gewend. Ik houd ervan hoe alles is georganiseerd hier in Nederland. Het is heel rustig en vredig. In Zaltbommel tenminste”, lacht hij. “Het enige wat ik minder leuk vind zijn de verkeersboetes, maar die zijn gerechtvaardigd.”

Al op 16-jarige leeftijd speelde Velkov in het eerste elftal van Slavia Sofia. Daarna ging hij op proef in Engeland. “Ik kan zeggen dat ik op mijn 21e toch al heel wat ervaring heb. Manchester United was een geweldig ervaring. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer gemotiveerd en gedreven ben om alles uit mijn carrière te halen. Waar ik mezelf zie over drie jaar? Ik houd er niet van om zo ver in de toekomst te kijken. Mijn belangrijkste doelen zijn gezond zijn en fit zijn om te spelen. Al het andere volgt dan wel, omdat ik vertrouwen heb in mijn kwaliteiten, mijn werklust en mijn professionalisme.”

Ambitie
Net als afgelopen maandag, toen FC Den Bosch met 1-1 gelijkspeelde bij Jong FC Utrecht, moeten de Bosschenaren het ook tegen NEC doen zonder de centrale verdediger. Tot slot onze vraag: wat weet je van de tegenstander van vanavond? “Kort geleden hebben ze nog Eredivisie hebben gespeeld en ze hebben de ambitie om daar terug te keren. Tot zover hebben ze ups en downs gehad, maar het is een goede tegenstander. Het zal een moeilijke wedstrijd worden en we gaan ons goed voorbereiden.”

FC Den Bosch speelt vanavond om 20.00 uur thuis, in De Vliert, tegen NEC Nijmegen.

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie