Elf vragen aan… Frank van der Struijk

BOXTEL/VUGHT – Frank van der Struijk speelde 327 wedstrijden in het betaalde voetbal, maar probeert dit seizoen ‘gewoon’ wekelijks zijn duels te winnen in de 2e klasse H. De 33-jarige Boxtelnaar maakte de overstap van ODC naar Real Lunet en hoopt daar een nieuw hoogtepunt aan zijn indrukwekkende lijst toe te kunnen voegen.

Naam: Frank van der Struijk.
Geboren: 28 maart 1985.
Club(s): Willem II (8 jaar), Vitesse (6 jaar), Dundee United (1 jaar) en ODC (1 jaar). Nu voetbal ik bij Real Lunet.
Positie: Centraal achterin of rechtsback. En verdedigende middenvelder is ook een optie.
Dagelijks leven: Ik woon in Boxtel, samen met Ilona en mijn drie kinderen. Ryan is 9, Vince en Jason zijn 5. Ik heb samen met mijn broertje Dirk een eigen bedrijf in de bouw.

 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn passing en doorzettingsvermogen. Minder is dat ik slecht tegen mijn verlies kan.
 2. Kunst- of natuurgras: Voetbal is natuurgras. Maar ik snap wel dat clubs kunstgras nemen vanwege de kosten en het onderhoud.
 3. Kleur voetbalschoenen: De kleur maakt me niks uit, het gaat er toch om wat je er mee doet. Maar het liefste gewoon zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue blijft toch dat van Willem II, omdat ik daar mijn debuut heb mogen maken op het hoogste niveau. Qua stadion is De Kuip gewoon heel erg mooi om in te spelen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat zijn meerdere momenten. Mijn debuut in de eredivisie, het Europees kampioenschap met Jong Oranje en de bekerfinale met Willem II.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik kan me geen grote blunder herinneren gelukkig.
 7. Opvallendste teamgenoot: Wilfried Bony. Soms kwam ie in van die oliesjeik-kleding naar de club en de man danste op alles.
 8. Voetbalhumor: Dat Marcel Meeuwis bij het handen schudden voor de wedstrijd zwarte schoensmeer op de wangen smeerde bij Frank van Kouwen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb vele mooie momenten gehad in mijn carrière, maar nu wil ik gewoon zo hoog mogelijk komen met Real in de competitie. En het zou mooi zijn succes te halen in de beker.
 10. Beste speler uit de regio: De beste speler waar ik zelf ooit tegen gespeeld heb is Zlatan Ibrahimovic en degene waar ik mee gevoetbald heb Wilfried Bony. De beste uit de regio vind ik lastig om te zeggen, omdat ik pas een jaar in het amateurvoetbal speel. Als ik dan toch iemand moet kiezen, dan ga ik voor iemand bij ODC. Zijn naam is Lex van de Biggelaar. Hij draaide een goed seizoen. Als Lex komend jaar nog meer de bal opeist in het veld, zodat ie acties kan maken, en zelf ook inziet dat ie nog wel stap of twee kan maken, dan is ODC zeker niet zijn eindpunt. De 1e klasse of Topklasse zou dan een uitdaging zijn.
 11. Opvallendste regioclub: Dat was afgelopen seizoen Real Lunet, met zoveel doelpunten voor en zo weinig tegen. Gelukkig mag ik daar nu deel van uitmaken, om hetzelfde te presteren in een klasse hoger. Ik wens ODC het allerbeste voor de rest van het seizoen.
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, ODC, Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie