TGG dankt sneeuwvegers van Nieuwkuijk

DEN BOSCH/NIEUWKUIJK – Toen de hele regio ‘s ochtends onder een laagje sneeuw was bedekt, leek het een voetballoze zondag te worden. Toch ging de uitwedstrijd voor TGG bij Nieuwkuijk, als een van de zeer weinige in de wijde omgeving, gewoon door. “Misschien hadden ze beter toch nog een keer na kunnen denken”, lacht Brian van der Steen.

De Bosschenaar, enkele maanden geleden teruggekeerd van zijn Chinese avontuur, was nogal verrast dat het doorging. “Ik had de avond van tevoren naar de weersvoorspellingen gekeken en dat beloofde niet veel goeds. Maar toen om 11.00 uur het wekkertje ging, zag ik op mijn telefoon dat ze in Nieuwkuijk het veld aan het schoonmaken waren en het gewoon doorging. Respect voor degenen die dat mogelijk hebben gemaakt. Al hadden ze misschien toch nog keer beter moeten nadenken.”

Op een verrassend goed bespeelbaar veld wont TGG met 2-5. Het doorbrak daarmee de goede serie (13 uit 5) die de tegenstander de afgelopen weken had neergezet. “Daarvoor hadden ze denk ik het veld niet schoongeveegd”, lacht Van der Steen. Om daarna, toch nog even serieus, over een ‘goede overwinning’ te spreken. “In de eerste helft was het slap, gaven we de tegengoals te makkelijk weg. Maar dat hebben we na rust goed hersteld.”

Mislukte voorzet
Marijn Kuijpers maakte er twee en Bas van Zeelst tekende zelfs voor drie treffers. “Het is ze gegund”, zegt Van der Steen. “Het zat ze dit seizoen, qua goals, nog niet mee. Het waren ook goede doelpunten. Al was er eentje van Bas wel met veel geluk. Het was absoluut als voorzet bedoeld, maar hij zeilde in de kruising”, grapt de centrale verdediger nog maar eens over een geweldige knal van de TGG-aanvoerder. “We moeten zorgen dat we wat constanter worden, dan kan het nog een hele leuke tweede seizoenhelft worden.”

Met de inhaalwedstrijd (thuis) tegen BMC voor a.s. zondag op het programma, kan TGG zomaar als nummer 2 van de 3e klasse C de winterstop in gaan.

Geef een reactie