‘We willen minimaal de nacompetitie halen’

NULAND – Of het nu in de 2e, 3e of – zoals nu – 4e klasse is; Luuk van der Doelen (27) maakt al acht seizoenen op rij zijn minuten bij Nulandia. Ook dit seizoen, dat er voor de Nulanders steeds beter uit begint te zien. In de laatste 5 wedstrijden pakten de geel-zwarten 13 punten en daarmee doen ze weer helemaal mee. “Het draait lekker, ik ga nog wel even door.”

De wedstrijd tegen Ravenstein (3-1 overwinning) was dinsdag de laatste van de eerste seizoenshelft. Na een moeizame start werd de stijgende lijn de afgelopen maand voortgezet met 13 punten uit 5 duels. Alleen van Boskant (0-0) werd niet gewonnen. “Dat was eigenlijk de enige mindere wedstrijd van ons de laatste tijd. Het was rommelig, op een klein veld tegen een stugge ploeg. Toch zijn we na die wedstrijd niet met z’n allen negatief gaan doen, we hebben juist de positieve punten eruit gepikt”, benadrukt Van der Doelen.

De middenvelder noemt als voorbeeld dat Nulandia, tot Ravenstein, al sinds 28 oktober geen doelpunten meer tegen had gekregen in de competitie. Enerzijds omdat er na een wisselvallige seizoensstart met de nodige blessures nu wekelijks een vaste kern spelers op het veld staat, anderzijds ontwikkelt bijvoorbeeld de pas 19-jarige doelman Stijn van der Donk zich goed. “Hij pakt het goed op, zeker tegen DVG heeft hij voor ons puntjes gered. Dat is mooi om te zien”, stelt Van der Doelen, die ook verbeterpunten ziet.

Ambitieus
Nulandia wil wedstrijden nog weleens onnodig spannend maken. Tegen NLC bleef het bijvoorbeeld lang 1-0 en viel de bevrijdende 2-0 pas in de 90e minuut. “We voetballen lekker en krijgen er weinig tegen. Als we ook nog de kansen eerder afmaken, kan het een mooi jaar worden”, denkt Van der Doelen. Hij is ambitieus, ook al omdat hij zelf nog met Nulandia in de 2e klasse speelde. “We willen minimaal de nacompetitie halen. Zelf ga ik altijd voor het hoogst mogelijke met Nulandia”, aldus de rechtspoot.

Van der Doelen brak onder Maarten van Vugt door in het eerst elftal, dat toen dus in de 2e klasse speelde. Ook onder Ton Berens, Koen Wissing en nu Marc van Delft maakt hij zijn minuten. “Ik ga nog wel even door, totdat ik niet meer kan lopen”, zegt hij met een lach. De eerste seizoenshelft werd goed afgesloten en nu is het tijd voor een korte kerstvakantie. Begin januari wacht een trainingskamp in Maastricht, om vervolgens topfit aan de tweede seizoenshelft te beginnen. Nulandia wil de ambities waarmaken. “Daar doen we het voor.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Dit bericht is geplaatst in Nulandia. Bookmark de permalink.

Geef een reactie