Derby van de Week: BVV – FC Engelen

DEN BOSCH – Ook in het laatste speelweekend van het kalenderjaar mag een ‘derby van de week’ natuurlijk niet ontbreken. In de 3e klasse C staan 5 (inhaal)wedstrijden op het programma en een daarvan is de clash tussen BVV en FC Engelen. 073voetbal.nl blikt vooruit op deze derby tussen de nummer 8 en de koploper.

De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op zondag 21 oktober. Op dat moment waren BVV en Engelen nog de teams met het minste puntenverlies in de 3e klasse C. Een blessure van de scheidsrechter, al in de warming-up, maakte echter een vroegtijdig einde aan deze derby, die nu vlak voor Kerst wordt ingehaald. Het is een primeur komende zondag, want voor het eerst treffen beide clubs elkaar in competitieverband.

BVV
Samen met RKDVC is BVV de koning van de gelijke spelen. Al 5 keer eindigde een wedstrijd van de Bosschenaren in een puntendeling. Toevallig waren dat 5 duels op rij die, nog toevalliger, allemaal in 1-1 eindigden. Het begon op 28 oktober, uit tegen SCG’18, om vervolgens tegen SVSSS, VCB, Taxandria en ODC dezelfde eindstand op het bord te zien verschijnen. Tussendoor werd ook in de beker nog 1-1 gespeeld tegen Wilhelmina.

De 4-3 zege op Vlijmense Boys was daarna ineens een vreemde uitslag, maar wel een welkome overwinning voor het inmiddels weggezakte BVV. Een week later, op bezoek bij die andere ploeg die meer gelijk speelt dan wint (RKDVC), ging de degradant met 3-2 onderuit. Het zorgt ervoor dat BVV momenteel genoegen moet nemen met een plaats in de grijze middenmoot.

Na 10 duels staan de Bosschenaren, met 14 punten, op plaats 8. Het verschil met koploper FC Engelen is inmiddels 10 punten en dat is voor een ploeg die mee wil doen om het kampioenschap gewoonweg teveel. Wil BVV nog iets van z’n titelaspiraties waarmaken, dan zou het zondag dus moeten winnen. Anders is er alleen nog maar hoop op de nacompetitie om een terugkeer naar de 2e klasse te realiseren.

FC Engelen
In Engelen hoor je voorlopig niemand klagen. Waar de ploegen onder de paars-witten – vaak ook nog tegen elkaar – punten verspelen, blijft de ploeg van De Vutter (tegenwoordig ook wel Engelerpark genoemd) winnen. Het verloor tot nu toe alleen van SCG’18 en BMC.

In 2016 eindigde FC Engelen nog op de 7e plek in de 4e klasse, maar nu lonkt voor de talentvolle ploeg de 2e klasse. De koppositie is  een heuse teamprestatie. Al 11 spelers kwamen tot scoren voor de equipe van scheidend trainer Ron Schrier, waarvan Quinten Vorstenbosch (9 maal) en Dylan Dominguez (5 keer) de meeste doelpunten maakten.

Engelen maakte vrij recent, in de beker, wel een behoorlijke uitglijder. In Tilburg werd tegen ZIGO, de hekkensluiter van de 3e klasse B, met liefst 6-1 verloren. Daarna werd er in de competitie moeizaam van TGG gewonnen en zelfs verloren van BMC. Was het ineens crisis bij de koploper? Het antwoord was een 6-1 zege op VCB en een 2-3 overwinning op bezoek bij nummer 2 Haarsteeg. Engelen gaat ‘gewoon’ al als winterkampioen de winterstop in, maar zal zondag z’n voorsprong op de nieuwe runner-up, SCG’18, willen vergroten.

Historie
In competitieverband kwamen beide teams elkaar nog nooit tegen. Dat is ook niet zo gek. BVV speelde immers van 1969 tot 2009 en van 2010 tot 2018 minimaal in de 2e klasse, terwijl FC Engelen (opgericht in 1971) tot vorig seizoen nooit hoger speelde dan de 4e klasse. Wel stonden ze een keer in de districtsbeker tegenover elkaar. Vorig seizoen was dat. Toen won FC Engelen met 3-1 van BVV, dat het jaar ervoor nog de finale haalde.

12 november 2017 (beker)
FC Engelen – BVV 3-1
(Marijn van Rijswijk 2x, Niels Nagtzaam – doelpuntenmaker BVV onbekend)

Dit bericht is geplaatst in BVV, FC Engelen, Wedstrijd van de Week. Bookmark de permalink.

Geef een reactie