‘Braziliaanse aanvaller naar FC Den Bosch’

DEN BOSCH – Jarenlang was het kommer en kwel in stadion De Vliert. Maar FC Den Bosch is uit de dood herrezen en leeft weer als in de gloriedagen. De club ging, na een 2-0 overwinning op Roda JC, als trotse lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie de winterstop in en wil meer. Er worden daarom binnenkort de nodige versterkingen verwacht.

Onder het bewind van Kakhi Jordania (die zolang de KNVB de clubovername nog niet heeft goedgekeurd optreedt als externe financier) is plotseling mogelijk waar de supporters voorgaande jaren zelfs niet van durfden te dromen. FC Den Bosch is al 13 wedstrijden ongeslagen, won er daar maar liefst 10 van en klom op naar de eerste plaats op de ranglijst. Die smaakt naar meer en dus wordt er verder geïnvesteerd.

Zo werd maandag in televisieprogramma Veronica Inside gemeld dat Den Bosch bezig zou zijn met NEC-aanvaller Sven Braken. Er zou zelfs een Braziliaanse aanvaller, die 1,7 miljoen euro kost, naar de hoofdstad van Brabant komen. “Ze zijn helemaal losgeslagen in Den Bosch”, aldus Johan Derksen. “Ze betalen daar premies van 5.000 euro.”

Zakaria Beglarishvili komt volgens geruchten deze winter ook naar De Vliert. De Georgische aanvallende middenvelder (met Ests paspoort) werd vorig jaar uitgeroepen tot voetballer van het jaar in Estland en scoorde dit seizoen in 41 duels maar liefst 32 keer. Ook gaf hij 27 assists bij landskampioen FC Flora Talinn. Volgens Hugo Borst heeft FC Den Bosch, net als FC Twente en Willem II, daarnaast ook interesse in Jong AZ-topschutter Ferdy Druijf. Die tekende al voor 14 goals in de Keuken Kampioen Divisie.

Doorgeselecteerd
Om de eerder dit seizoen toch al flink opgelapte selectie nog sterker te maken, zou FC Den Bosch volgens trainer Wil Boessen op zoek zijn naar een linksback, keeper en ‘grote, sterke spits’. Van spelers die niet (meer) aan het niveau voldoen, wordt afscheid genomen.

Waar de club het afgelopen decennium blij was dat er überhaupt 18 spelers voor een mager salaris deel wilden uitmaken van de niet van kwaliteit overlopende selectie, wordt er nu doorgeselecteerd bij de plaatselijke FC. Des te knapper is het dat er nog altijd verschillende spelers uit de eigen regio en opleiding onderdeel uitmaken van het fundament van de ploeg. Naast aanvoerder Danny Verbeek, Mats Deijl, Oussama Bouyaghlafen, Luuk Brouwers en Kevin Felida geldt dat ook voor Sam Kersten en Sven Blummel. Die twee talentvolle basisspelers verlengden onlangs nog hun contract.

Foto: Henk van Esch
Dit bericht is geplaatst in FC Den Bosch. Bookmark de permalink.

Geef een reactie