TGG eerste winnaar zaalvoetbal 073 Cup

ROSMALEN – Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van de regio Den Bosch staat weer op de kaart. Na het wegvallen van het Den Bosch 800-toernooi is de nieuwe GDS 073 Cup een gedegen vervanger gebleken. Zondagavond legde in een volle sporthal De Hazelaar (400 toeschouwers) TGG beslag op de eerste titel, door Real Lunet in de finale te verslaan.

Zie ook:
BVV, Wilhelmina, TGG en OSC’45 naar kwartfinale (28-12-’18)
CHC al uitgeschakeld op drukke 073 Cup (29-12-’18)

Ruim 3,5 uur lang waren de tribunes continu vol. De aanwezige liefhebbers zagen in de kwartfinales achtereenvolgens OJC Rosmalen (0-1 tegen Real Lunet), RWB (1-3 tegen Wilhelmina), Nulandia (3-4 tegen BVV) en OSC’45 (1-5 tegen TGG) hun Waterloo vinden. De halve finale was een duidelijke prooi voor Real Lunet, dat Wilhelmina vrij eenvoudig met 4-1 versloeg, en TGG won eveneens met duidelijke cijfers van BVV: 3-0.

De finale die volgde begon in een plaatselijke mistbank (de rook die voor de opkomst was geproduceerd door een rookmachine trok niet weg), maar desondanks vloog TGG uit de startblokken. De Bosschenaren namen direct een 2-0 en 3-1 voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het 6-2 en waren The Goal Getters daarmee de terechte winnaar van de eerste editie van de GDS 073 Cup.

Wisselbokaal
Kay van den Boogaard (OJC) was, dankzij de 7 doelpunten die hij tegen Jan van Arckel maakte, de topscorer van het toernooi. Zijn totaal stond op 8. Jaouad Chraou (Real Lunet) en Imad Hamria (BVV) deelden de tweede plaats met 6 treffers. Johnny Hensels (TGG) was de minst gepasseerde keeper. Ook de eerste prijs en de wisselbokaal ging uiteraard mee naar sportpark De Donken. Net als aan het begin van het seizoen won TGG de finale (toen van de Bossche Cup) van Real Lunet.

Dit bericht is geplaatst in 073 Cup. Bookmark de permalink.

Geef een reactie