Terugblik eerste seizoenshelft: 1e/2e klasse

DEN BOSCH – Verspreid over de 1e en 2e klasse komen we met Helvoirt, EVVC, Emplina, Real Lunet en Nemelaer in totaal 5 regioploegen tegen. Halverwege het seizoen zijn de resultaten van deze clubs wisselend. En dat bedoelen we niet alleen ten opzichte van elkaar. 073voetbal belicht het eerste halfjaar van alle genoemde clubs.

De 2e klasse H is de laatste jaren een onvoorspelbare competitie geworden. Qua kwaliteit zit er niet veel verschil tussen de meeste teams, de vorm van de dag bepaalt wie er wint. Het moet vooral van de individuen komen.

Helvoirt
De competitie bestaat voornamelijk uit clubs uit het verre noordoosten van Brabant, maar toch wist een vereniging uit onze regio de eerste periodetitel te pakken. Dat is, ondanks het feit dat het in de eerste competitiehelft nog de nodige vaste krachten miste, Helvoirt. Maar liefst 7 van 9 aaneengesloten duels werd door hen winnend afgesloten. Dat is al bijna net zoveel als hen het hele vorige seizoen lukte. Toch is Helvoirt momenteel alweer koploper af. Na twee nederlagen op rij staat het, op doelsaldo, tweede.

EVVC
De huidige 5e plaats is voor EVVC ongeveer de positie die het de laatste jaren bekleedde in de 2e klasse. Sinds het debuut in die competitie eindigden de Vinkelnaren achtereenvolgens als 5e, 5e, 7e, weer 5e en vorig jaar (na lang 2e te hebben gestaan) zelfs 3e. Na een goede start kwam EVVC in 4 duels maar 1 keer tot winst, maar de laatste twee wedstrijden werden weer wel gewonnen. In een competitie waarin bijna iedereen wekelijks punten verspeelt, kun je dan ineens stijgen van plaats 11 naar 5.

Emplina
Voor Emplina lijkt het een kopie van het afgelopen seizoen. Het team scoort moeilijk, maar is ook moeilijk te passeren. 14 goals voor is de magere score, maar het kreeg er ook pas 11 tegen. Emplina nam afgelopen zomer afscheid van spelers als Samir Johri, Yunus Çetinkaya, Ethmond Henriquez, Dennis van Meurs en Thomas Mertens. Het werd intern opgevangen en de club uit Empel-Zuid blijkt ook dit jaar moeilijk te verslaan. Dat is tot nu toe alleen Helvoirt (2-1) en DAW (2-0) gelukt.

Toch speelt Emplina nog teveel gelijk. Vijf keer al in 10 duels. Je zou desondanks zeggen dat het, met een 8e plek op dit moment, rustig zal zijn bij de club. Maar dat is niet waar. Emplina nam nog voor de winterstop afscheid van de nieuwe hoofdtrainer Marc van de Ven en heeft in William van Overbeek per direct een opvolger gevonden.

Real Lunet
Dan naar Real Lunet, dat begon als een van de – zo niet dé – titelkandidaat. Trainer Glenn Simon hield z’n basisteam van vorig seizoen bij elkaar en daar kwamen ook nog eens namen als Yasin Uluman, Frank van der Struijk en Olaf van Berkel bij. Ook keerde Romario Syranamual terug van Zwaluw VFC. Het was duidelijk, het gepromoveerde Real ging weer meedoen om de prijzen.

Op de eerste wedstrijd na maakten de Vughtenaren hun ambities meer dan waar. Ze wonnen 3 duels op rij, met duidelijke cijfers: 13 voor en 2 tegen. Real Lunet steeg daarmee naar de 2e plaats en de koppositie lonkte. Totdat het in de derby tegen Helvoirt met 3-1 verloor en de klad erin kwam. Want daarna werd nog eens 3 keer verloren en 2 keer gelijkgespeeld. Ook eindigde Real Lunet in de verloren duels steeds niet met 11 spelers. Yasin Uluman, Gino Dix, Mehmet Alp en Frank van der Struijk werden voortijdig weggestuurd. Inmiddels bezit Real Lunet de 9e plaats in 2H. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd, na 6 duels zonder zege, eindelijk weer eens gewonnen.

Het zijn cijfers dit op dit moment niet liegen, maar eigenlijk natuurlijk nog bar weinig zeggen. Het zal ongetwijfeld wederom een spannende tweede seizoenshelft worden voor de vier regioteams in de onvoorspelbare 2e klasse H.

Nemelaer
De hoogst actieve vereniging die we in dit artikel ook nog even willen belichten, is Nemelaer, dat al sinds 2010 (op een jaar na) in de 1e klasse speelt. In de eerste helft van dit seizoen was het een dieselmotor die op gang moest komen. Vier duels geleden stond het nog met slechts 9 punten op de 10e plaats en keek men nog naar onderen. Maar de laatste vier wedstrijden werden – vaak overtuigend – gewonnen en daardoor staan de Haarenaren inmiddels op plek 3.

De club miste aan het begin van het seizoen bepalende spelers als Luuk Vermeer, Gijs van Baast, Wesley Diepens en Maikel Diepens. Laatstgenoemde is nog niet hersteld, maar de andere drie kwamen midden november weer terug en dat is ook te zien aan de resultaten. Vorig jaar greep Nemelaer nog net naast een nacompetitieticket voor de hoofdklasse. Nu staat het bovenaan in de 2e periode en dus heeft de ploeg van Theo van Geffen na de winterstop meteen een doel om na te streven.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Emplina, EVVC, Helvoirt, Nemelaer, Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie