Yvo van Engelen: ‘Vlijmen degradeert niet’

VLIJMEN – De laatste wedstrijden voor de winterstop moest Yvo van Engelen (bijna 34) wegens een scheurtje in de hamstring toekijken. De bij Vlijmense Boys teruggekeerde verdediger is niet de enige routinier die gemist werd. “Maar ik zie ons niet degraderen”, zo vertelt hij. “Zeker niet als iedereen fit is. Daar hebben we teveel kwaliteit voor.”

Vlijmen kampt al het hele seizoen met veel blessures. Wesley Paijmans doet het hele jaar niet mee en de laatste tijd zaten, naast Van Engelen, ook Erwin van Iersel en Peti Lutgens in de lappenmand. “Daarbij was Stef (Lammers, red.) geschorst, misten we Youri (Ruijken, red.) de laatste wedstrijden en eerder ontbraken al Ayoub (Bakkali, red.) en Jacky (Buitenkamp, red.). Het is dus nog niet ons seizoen, zullen we maar zeggen. Hopelijk zijn we na de winterstop eindelijk eens volledig.”

Zelf raakte de voormalig prof geblesseerd tijdens een training. “Ik hoorde iets knappen en wist direct dat het mis was.” De voormalig speler van NAC, TOP en OJC Rosmalen is weer terug op het oude nest en dat bevalt hem over het algemeen goed. “Leuk om weer samen te zijn met oude bekenden en te voetballen met veelal jonge jongens die zeker kwaliteit hebben. Soms verbaas ik me wel over bepaalde dingen, maar die accepteer ik op dit moment maar gewoon. Ik focus me eerst op zelf goed in het team integreren.”

Over zijn eigen inbreng is Van Engelen kritisch: “Ik heb nog niet echt kunnen laten zien wat ik in me heb. De eerste wedstrijden speelde ik voornamelijk op het middenveld. In dienst van de ploeg. Maar daardoor cijferde ik mezelf wel weg en kon ik geen meerwaarde zijn. De laatste tijd was ik weer terug op mijn eigen plek, centraal achterin, en dat ging een stuk beter. Ik baalde er dus goed van dat ik geblesseerd raakte.”

Kwetsbaar
Veel jonge spelers moesten het in de eerste competitiehelft dus doen bij de derdeklasser. “Als ze de juiste instelling hebben en met elkaar als team opereren, dan hebben we een goede ploeg”, vindt Van Engelen. “Denken er maar een paar ‘dat doe ik wel even vandaag’, dan zijn we meteen heel kwetsbaar. Daardoor staan we waar we nu staan.”

Toch denkt de Vlijmenaar dat het in de tweede seizoenshelft allemaal goed gaat komen. “Wij hebben teveel kwaliteit om te degraderen. Zeker als iedereen fit is. Hopelijk wordt de selectie de komende periode weer breder en kunnen we omhoog gaan kijken. We moeten laten zien wie we echt zijn. Maar dan moeten we het zelf oppakken als tegen VCB en SCG’18 en niet spelen zoals we in de derby’s tegen Nieuwkuijk en Haarsteeg deden.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Dit bericht is geplaatst in Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie