Elf vragen aan… Ron Schrier

ENGELEN – Onder leiding van de in onze regio niet zo bekende, maar wel heel ervaren Ron Schrier is FC Engelen bezig aan een opmars in het lokale voetballand. De Zeeuwse trainer, die inmiddels al jarenlang in Den Bosch woont, hoopt na dit seizoen een stapje terug te doen met promotie naar de 2e klasse op zak. Deze week zijn ‘Elf vragen aan…’.

Naam: Ron Schrier.
Geboren: Krabbendijke, in provincie Zeeland.
Club(s): Als speler de amateurs van Krabbendijke, daarna Fortuna Vlaardingen (eerste divisie) en weer bij de amateurs van DOSKO geëindigd. Als hoofdtrainer heb ik DOSKO (1e klasse), Middelburg (2e klasse), GOES (1e klasse) en hoofdklassers Veere en Achilles’29 getraind. Toen heb ik, na Zwaluw VFC (2e klasse) bewust de keus ze gemaakt om als jeugdtrainer bij BVV verder te gaan. Na de bovenbouw bij de jeugd FC Engelen is dit inmiddels mijn derde seizoen als hoofdtrainer.
Positie: In mijn tijd als speler was ik linker – of rechterspits.
Dagelijks leven: Ik ben dus afkomstig uit de provincie Zeeland, maar woon sinds 21 jaar in Den Bosch. Ik ben werkzaam als financieel adviseur, getrouwd met Nancy en we hebben twee voetballende zonen, Gino en Luca. Mijn hobby is al mijn leven lang voetbal.

 1. Sterkste punt: Snelheid was mijn sterkste punt toen ik nog voetbalde. Nu is dat denk ik mijn discipline en passie. Het zwakste punt is dat ik te lang blijf hangen in een verloren wedstrijd.
 2. Kunst- of natuurgras: We trainen op kunstgras, dus spelen we daar ook onze thuiswedstrijden op. Een goede (natuur)grasmat heeft mijn voorkeur, maar die zijn schaars in het amateurvoetbal.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte World Cup van Adidas.
 4. Mooiste tenue en sportpark: In de regio ga ik voor ons eigen paarse tenue en voor de sportparken van Nivo Sparta en OJC.
 5. Mooiste voetbalmoment: De wedstrijd die we met Fortuna Vlaardingen speelden in de oude Vliert (met sintelbaan) tegen FC Den Bosch. Manager Ad Zonderland stond toen aan het roer, met spelers als Hans van der Pluijm, Wim van der Horst, Gerard Aichorn, Harrie van de Ham, Piet Kamps, Dick Salm, etc. Daarin kon ik me heerlijk uitleven en twee keer scoren. We kwamen op 1-3 en daarna volgde een ‘sensationeel slot’, waarin echt van alles gebeurde. Wij kwamen met 8 man en een geblesseerde speler te staan en moesten alsnog de gelijkmaker van Den Bosch toestaan, door een penalty van Piet Kamps. Als trainer ga ik uiteraard voor de meegemaakte kampioenschappen bij diverse clubs. Die bij Achilles’29 waren echt uitzonderlijk. Groesbeek is een te gek voetbaldorp met een enorme beleving.
 6. Dieptepunt: De nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse met GOES, uit tegen Gemert. We verloren nipt en er kwam een supporter het veld op, die het niet eens was met de scheidsrechter. Hij plaatste een volle afvalbak op het hoofd van de scheidsrechter en het tumult dat daarna ontstond was te gek voor woorden.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat was mijn trainer bij Fortuna Vlaardingen, Theo Laseroms. Theo de Tank van Feyenoord. Na de wedstrijd belandden wij steeds in het hartje van Rotterdam, in zijn stamkroeg waar hij mateloos populair was. Tot in de kleine uurtjes hielden we het dan vol en terugrijden was voor hem dan ook geen optie. Zo hebben wij de trainer regelmatig  moeten meenemen (op de achterbank) naar zijn woonplaats. De eerste training na zo’n weekend was een duurlooptraining in de Kralingse bossen. Theo op de fiets met megafoon. Mooi man.
 8. Voetbalhumor: Een medespeler kreeg eens rood van de scheidsrechter en protesteerde heftig. Maar de scheids was zijn werkgever en die maandag daarna werd hij ontslagen. Daags daarna liet hij Bossche bollen bezorgen voor de directie, met scheerschuim in plaats van slagroom erin.
 9. Wat wil je nog bereiken: Nog heel lang fit en actief blijven in de voetballerij.
 10. Beste speler uit de regio: Wat ik zelf heb mogen zien Tom Wijkmans van OJC Rosmalen en Dennis van Meurs (ex-Emplina, nu Nivo Sparta). Marijn van Rijswijk van FC Engelen kan dat op termijn worden.
 11. Opvallendste regioclub: Dan vind ik toch FC Engelen. Eerst werden we met een jong team en veel jeugdspelers het goed deden, komend uit de kelder van de 4e klasse, kampioen. Daarna pakten we in het eerste jaar in de 3e klasse een periodetitel en vertrokken, uit de as van het team, doelpuntenmakers Yasin Uluman en Niels Nagtzaam en Roel Meens, sterkmaker centraal achterin, heeft een stapje teruggezet naar het tweede elftal. Toch pakten we dit seizoen direct de eerste periodetitel en zijn we momenteel koploper in deze onberekenbare 3e klasse. Prima toch?!
Dit bericht is geplaatst in Elf vragen aan, FC Engelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie