Terugblik eerste seizoenshelft: 3e klasse D

DEN BOSCH – In de zaterdag 3e klasse D komen we ‘de club van Zuid’ BLC tegen. De enige Bossche club die met een standaardteam op de eerste dag van het weekend speelt. Ook in Zuid II vinden we, met Schijndel en Avanti’31, twee regioploegen die – gewoon op zondag – in de 3e klasse D actief zijn. Hun prestaties tot nu toe leggen we onder het licht.

De selectie van BLC kreeg deze zomer een behoorlijke facelift. Maar liefst 15 spelers waren er nieuw, om 10 vertrokken krachten, waaronder heel wat die stopten of lager gingen voetballen, te vervangen. Enkele bekende namen waren Mathieu de Bekker en Michael van Ham (CHC), Illias Sadqi, Johan Eerhart en Dylan van Schaijk (BVV), Ruud Kooijman (Real Lunet), Niels Nagtzaam en Twan Passon (van FC Engelen). Van Ham en Kooijman zijn inmiddels gestopt bij de selectie, maar met Bob van Lokven en Ralph Beekwilder bleken twee jongens van OJC 2 nieuwe zekerheidjes en stabiele waarden voor BLC.

BLC staat echter vooralsnog slechts in de middenmoot, met 14 punten uit de eerste 12 duels. In de laatste 4 wedstrijden haalde de club wel 8 punten. Hoewel het 3e staat in de 2e periode, is de achterstand op SV Capelle daarin 4 punten.

3e klasse D (Zuid II)
Schijndel degradeerde vorig jaar nog bijna voor de vierde keer op rij, maar dankzij een opleving in de slotfase van het seizoen bleef het toch derdeklasser. Avanti’31 speelde afgelopen seizoen juist sterk en eindigde knap als tweede. Het speelde nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, maar de droom om daar voor het eerst sinds 2011 terug te keren hield al na een ronde op.

Dit seizoen zijn de verschillen tussen beide Schijndelse clubs een stuk minder groot. Hun onderlinge treffen eindigde in 1-1 en Schijndel, de nummer 4, staat (met een duel meer gespeeld) 4 punten voor op nummer 8 Avanti. Net als in de 3e klasse C is er ook in de 3e klasse D – met voor ons veel onbekende clubs – een ongenaakbare koploper en is het verschil tussen de rest niet groot. Op zondag 14 april staat de tweede derby van het seizoen gepland. Dan op het veld van Avanti’31.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Avanti'31, BLC, Schijndel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie